home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκηση

Μεγαλόπολη: Συνεχίζουν να μην πατούν το πόδι τους στα δημοτικά συμβούλια

Δήμος Μεγαλόπολης: Για άλλη μία φορά οι αντιπολιτεύσεις δείχνουν ασέβεια στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Ωστόσο νέα προβλήματα προέκυψαν -για ακόμα μία φορά- λόγω της απουσίας δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεγαλόπολης: «Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, από τις δεκάδες που έχουν προηγηθεί ήδη μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, οι αντιπολιτεύσεις του δήμου μας, συνεχίζοντας την παρελκυστική τους τακτική, δεν προσήλθαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξασφάλιση της νόμιμης απαρτίας. Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της δημοτικής αρχής και μόνο 3 από τους 20 δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων.

Η δικαιολογία που επικαλούνταν μέχρι τώρα για τις απουσίες τους, ότι δεν έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, δεν ευσταθεί από τη στιγμή που πρόσφατα ψηφίστηκε νέα νομοθετική ρύθμιση.

Εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο ζημιώνουν τη Δημοτική Αρχή, όμως στη πραγματικότητα δημιουργούν προβλήματα στο δήμο, αφού αφενός καθυστερεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι σε προμηθευτές και εργολήπτες και αφετέρου αδυνατεί να πάρει απαραίτητες αποφάσεις για τη λειτουργία του.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η μη συζήτηση και ψήφιση της τακτοποιητικής του προϋπολογισμού αναστέλλει την εξόφληση τιμολογίων επαγγελματιών που έχουν εκδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, η μη έγκριση της χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τη λειτουργία της, θέτοντας σε κίνδυνο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τη διοργάνωση των οποίων έχει αναλάβει.

Ως Δημοτική Αρχή, εκφράζουμε την βαθιά απογοήτευσή μας για τη συμπεριφορά των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, φαινόμενο πρωτοφανές για τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων της χώρα μας, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τα πέντε Δημοτικά Συμβούλια του 2023, στα τέσσερα δεν προσήλθαν. Με τις πράξεις τους, τορπιλίζουν το κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης, που συνεχώς επικαλούνται, αλλά δυστυχώς μόνο στα λόγια.

Πρέπει να γνωρίζουν πως οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει “τι παίζεται”…»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button