home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνίαFirst Featured

Βαθμό Αντιπτεράρχου έλαβαν οι αδικοχαμένοι Τουρούτσικας και Τσιτλακίδης – Ράγισαν καρδιές στην Τρίπολη

Δάκρυα από Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλο, Χαρδαλιά και Τσίπρα στην κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο βαθμός του Αντιπτεράρχου αποδίδεται στους δύο αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά την πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα, όπως αποφάσισε το ΣΑΓΕ.

Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:

  • Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).
  • Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)».

Το «ύστατο χαίρε» στον Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη,
η κηδεία του 29χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου F4-E Phantom II, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Καλυμμένη με την ελληνική σημαία, η σορός του 29χρονου ιπτάμενου έφτασε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, εν μέσω χειροκροτημάτων, ενώ ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος». Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Υποσμηναγού.

Στην Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας καθώς και συγγενείς και φίλοι του άτυχου υποσμηναγού.

Περιμετρικά του ναού είχαν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες – στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Η επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης.

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου», είπε. «Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής. Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο». «Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Η μητέρα του υποσμηναγού, Σταυρούλα, συγκλονισμένη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο της: « Ήσουν ο γιος που ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα τελεστεί την Παρασκευή, στις 12:00, στο Νευροκόπι Δράμας, απ’ όπου κατάγεται ο 31χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού αποφάσισε αύριο κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button