home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Η Καλαμάτα τίμησε την Πολιούχο της Πανα­γία Υπαπαντή (Βίντεο)

Σήμερα το πρωί η λιτάνευση της θαυμα­τουργού Ιερής Εικόνας, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα εορτάζει την Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, Πανα­γία Υπαπαντή. Χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, παραμονή της εορτής, στον πα­νη­­γυ­­ρί­ζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00, κύρια ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11:00 το πρωί ακολούθησε η λιτάνευση της θαυμα­τουργού Ιερής Εικόνας, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Ιερό Nαό.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Αντιπρόε­δρος αυτής και πρ. Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.  Κατά τους εορτασμούς παρέστησαν πολλά μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Βίντεο: nikos.tsiak

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button