home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Γεώργιος Θεοδοσίου: Όταν ο Δήμαρχος μιλάει για «άπλετο φως» εννοεί  «βαθύ σκοτάδι»

Συνεχίζεται εκτός δημοτικού συμβουλίου η αντιπαράθεση για τον ρόλο εταιρίας λογιστικών υπηρεσιών

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γεώργιος Θεοδοσίου εξαπέλυσε νέα πυρά εκ μέρους της δημοτική κίνησης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ κατά του Δημάρχου Άργους= Μυκηνών Δ. Καμπόσου για την υπόθεση με λογιστική εταιρία που είχε αναλάβει τα οικονομικά του δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης: «Όταν ο Δήμαρχος μιλάει για «άπλετο φως» εννοεί  «βαθύ σκοτάδι»…… όπως είναι η διοίκηση του Δήμου  Άργους Μυκηνών και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου!

Και εξηγούμαστε!

Στις 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας ΕUROLOGIC I.K.E. με νόμιμο εκπρόσωπο τον κο Βασίλη Λαμπρακάκη, που παρείχε λογιστική  υποστήριξη στο Δήμο και σε ΟΛΑ τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και  όχι μόνο, καθώς είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και του Γυμναστηρίου με υπηρεσίες Υποστήριξης. Η εταιρεία αυτή, λοιπόν, μέσω του εκπροσώπου της που «έλυνε κι έδενε» στο Δήμο, είχε κι ένα σύνολο υπηρεσιών του Δήμου να διαχειρίζεται και να υποστηρίζει διαθέτοντας και το προσωπικό.

1ο Θέμα. Οι υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομικές, Τεχνικές, Διοικητικές, Οργανισμοί) υποστηρίζονται από Ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους χωρίς να γίνεται ο απαιτούμενος αγώνας για μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των υπηρεσιών. Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό, με ενιαίες σχέσεις εργασίας και δικαιώματα και με κρατική χρηματοδότηση  έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται στις όποιες προκλήσεις με τις δικές του δυνάμεις χωρίς την  εμπλοκή ιδιωτών – ΜΚΟ – αναπτυξιακών εταιριών που οδηγούν σε σκοτεινές διαδρομές με οσμή σκανδάλων, με προγράμματα ΕΣΠΑ, Κοινωφελή Εργασία κλπ. Γιατί οι προσλήψεις προσωπικού στις διάφορες εταιρείες δε διασφαλίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, δημιουργούν εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις! Καμία διαφάνεια λοιπόν στο Δήμο Άργους Μυκηνών που αναμφίβολα προσλαμβάνει μέσω του κάθε εργολάβου … τους «άριστους» της δικής του επιλογής και δε σέβεται ούτε το δικαίωμα όλων των πολιτών στην εργασία που προσφέρεται στις δομές του Δήμου ούτε τα κοινωνικά κριτήρια που έχει θεσπίσει ο ΑΣΕΠ!

2ο Θέμα. Σχετικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν από τις παρατάξεις, η Δημοτική Αρχή και οι Σύμβουλοί Δικηγόροι κ.α δεν κατόρθωσαν να απαντήσουν  με σαφήνεια σε κανένα. Μας παρέπεμψαν όλους στα αρμόδια δικαστήρια για απαντήσεις!!! Δηλαδή για να έχει λόγο η Αντιπολίτευση, να καταγγείλει, να κρίνει  και να θέτει ερωτήματα  πρέπει να έχει και το Δικηγόρο της μαζί γιατί αλλιώς ο Δήμαρχος απειλεί να μας… πάει όλους στα Δικαστήρια. Γιατί για το Δήμαρχο το ζήτημα με την τυχόν αναξιοπιστία του κου Λαμπρακάκη είναι απλά ποινικό και δεν είναι ταυτόχρονα βαθιά πολιτικό και ηθικό!!!

Δεν έγινε καμία ζημιά στο Δήμο επαναλάμβανε  ο Δήμαρχος σε όλους τους τόνους, αφού οι εργασίες είχαν γίνει καλώς και είχε βεβαιωθεί η εκτέλεσή τους,  τα χρήματα θα τα έπαιρνε η εν λόγω εταιρεία ή το Δημόσιο. Στη δική μας περίπτωση ξεγελάσαμε λίγο το Δημόσιο! Τι τα θες;

Δηλαδή να μην  συζητάμε ούτε για αυτό ούτε για το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών από την εταιρεία αυτή και αν αυτό κάλυπτε τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και πόσων, ούτε για το πόσοι υπάλληλοι, με ποια κριτήρια και με ποιες εργασιακές σχέσεις  είχαν προσληφθεί από την  εταιρεία αυτή. Κάτι ακούσαμε για Τίτλους Κτήσης … Για αυτό μιλάτε για «συνεργάτες» και όχι για ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ … δε θα δούμε πουθενά τις προσλήψεις τους. Πώς θα πληρωθούν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι την έως σήμερα εργασία τους αφού έγινε λύση των συμβάσεων; Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Κολυμβητηρίου και του Γυμναστηρίου στο εξής; Οφείλετε εξηγήσεις και επί του θέματος και επί όλων των υπολοίπων που σας έχουμε θέσει υπηρεσιακώς  κατά καιρούς και συστηματικά αποφεύγετε.

3ο Θέμα. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν για μια ακόμα φορά στα συνηθισμένα πλαίσια της … Αρένας! Χωρίς την τήρηση σχετικών  κανόνων  συζήτησης και αξιοπρέπειας, αφού συγκεκριμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πιστοί στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί,  φώναζαν και χλεύαζαν τους ομιλητές της αντιπολίτευσης διακόπτοντάς τους. Επιπλέον,  «αγανακτισμένοι δημότες»  με δημοτικό σύμβουλο ενορχηστρωτή στην κερκίδα διέκοπταν τη διαδικασία απευθύνοντας υποτιμητικούς ή και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Τέτοιο επίπεδο με την ανοχή του Προέδρου και του Δημάρχου! Ο πρόεδρος δίνει και παίρνει το λόγο από τους συμβούλους χωρίς διαδικασία, χωρίς  να τηρείται ο προβλεπόμενος χρόνος ομιλίας και η σειρά των τοποθετήσεων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση επί του ζητήματος που προέκυψε στο Δήμο Άργους Μυκηνών, επισημαίνει τις πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου και την ανοχή του στις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που με μια σειρά νομοθετικά πλαίσια έχουν οδηγήσει σε αυτό ακριβώς που καταγγέλλουμε χρόνια τώρα. Αρχικά στην απαξίωση των υπηρεσιών των Δήμων μέσω της υποστελέχωσής τους και αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς γίνονται  πεδίο δόξας για τους εκλεκτούς εργολάβους του κάθε Δημάρχου που υποχρεώνεται ή επιλέγει να δώσει τις δουλειές με απ΄ ευθείας αναθέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι εδώ η Δημοτική αρχή Καμπόσου το βλέπει απλά ως «παρεξήγηση» που ίσως και να  λυθεί, με το συνεργάτη και κουμπάρο του Δημάρχου, και δεν το δέχεται ως  σκάνδαλο που προκύπτει και από τις πολιτικές που στηρίζει…»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button