home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανάπλι Εμπρός: Οι κάτοικοι στο Πλατανίτι αντέδρασαν. Η κοινωνία δεν θα μείνει σιωπηλή

Οι λογικές θα πρέπει να αλλάξουν και να ακούγεται η φωνή των πολιτών
Πλατανίτι (2)

Με ανακοίνωσή του σχετικά με την λήψη αποφάσεων και την συμμετοχή του πολίτη σ αυτές το «Ανάπλι Εμπρός» σημειώνει: «Το Ανάπλι εμπρός! αγωνίζεται για έναν Δήμο  με προτεραιότητα στον άνθρωπο.

Για σεβασμό στον δημόσιο χώρο.

Για να δοθεί ο λόγος  στους ενεργούς πολίτες. Για συμμετοχική δημοκρατία.

Αγωνιζόμαστε να γίνονται όλα με επιστημονική καθοδήγηση με ανοιχτές όμως και ξεκάθαρες διαδικασίες.

Έχουμε επανειλημμένα φωνάξει ότι το πράσινο της πόλης θέλει πολύ μεγάλη ενίσχυση και βελτίωση, ιδίως μετά την καρατόμηση τόσων δένδρων.

Έχουμε ζητήσει να γίνει μία συνολική φυτοτεχνική μελέτη για όλον το Δήμο. Και για το αστικό κέντρο αλλά και για τα χωριά. Για να ξέρουμε τι φυτεύουμε, πως το φυτεύουμε, πότε το φυτεύουμε, τι μεταφτυτεύουμε και που.

Αλλά αυτό πρέπει να γίνει  μέσα από συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες  ώστε οι οι πολίτες να έχουν λόγο για το πως οι ίδιοι θέλουν τους δημόσιους χώρους. Οι τοπικές εξουσίες πρέπει να ακούνε τους πολίτες αφού οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί στα δικά τους πεδία.

Παναρίτι 1

Οι έξω από αυτές τις διαδικασίες κοπές δένδρων, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις είναι έξω από την δικιά μας λογική. Οι αποφάσεις σε αυτά μιας πολύ μικρής ομάδας τοπικών ιθυνόντων μη σχετικών με το αντικείμενο, χωρίς να έχουν  συμβουλευτεί  την κοινωνία μπορεί να είναι καταστρεπτική.

Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν στην λογική των αποφάσεων άρπα κόλα που παίρνονται από τους λίγους χωρίς αυτούς (χωρίς την γνώμη τους). Μεταφυτεύσεις μέσα στον χειμώνα!!!!

Απόλυτα θετικό ότι μια ομάδα πολιτών στον οικισμό Πλατανίτι αντέδρασε ενυπόγραφα σε αυτά που συνέβησαν δήθεν για αυτούς αλλά χωρίς αυτούς σε δημόσιο χώρο  της γειτονιάς τους που τόσο αγαπούσαν.  Σε χώρο που οι ίδιοι δημιούργησαν και επί χρόνια φρόντιζαν. Οι κάτοικοι θα παραμείνουν εκεί σε όλη τους την ζωή. Οι ιθύνοντες έρχονται και παρέρχονται

Οι λογικές και οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουν.

Να ακούμε τους πολίτες. Να συνεργαζόμαστε με τους κατοίκους

Είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα ότι οι πολίτες  αρχίζουν και μιλάνε για τα προβλήματα της γειτονιάς τους. Και αντιδρούν»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis