home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Πελοπόννησος: Στο τραπέζι τα προβλήματα των αγροτών

Ευρεία σύσκεψη για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκαλεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Ευρεία σύσκεψη για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκαλεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την προσεχή Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

“Τηρώ άμεσα την δέσμευσή μου στον αγροτικό κόσμο, οι εκπρόσωποι του οποίου με συνάντησαν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, και πολλά από τα αιτήματα της οποίας είναι δίκαια” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι προϊστάμενοι των 6 ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο γενικός διευθυντής της εν λόγω Διεύθυνσης της έδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και απαιτούν λύση είναι μεταξύ άλλων: το υψηλό κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, η έξαρση των ελληνοποιήσεων στα σημαντικά ελληνικά προϊόντα που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, η περιθωριοποίηση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των συνεταιρισμών, των ομάδων, των ΤΟΕΒ και της μεταποίησης από τη δυνατότητα χρήσης ΑΠΕ, η μη προσαρμογή των ασφαλιστικών κανονισμών του ΕΛΓΑ και η ανυπαρξία στοιχειώδους προετοιμασίας για τις αυξανόμενες ζημιές από την κλιματική αλλαγή, η αλλοπρόσαλλη τακτική στην εφαρμογή των ενισχύσεων λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκτός της μικρής προστασίας να υπάρχει και άνιση μεταχείριση μεταξύ περιοχών και παραγωγών, η ανυπαρξία στοιχειώδους λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και η έλλειψη ρευστότητας, η μη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των πτηνοτρόφων και η έλλειψη εργατικών χεριών στην ύπαιθρο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button