home design 800x400
home design 1170Χ320

1962: Πώς το αγροτόπαιδο από το Άργος έφθασε μέχρι τη Μύκονο (Βίντεο)

Μοναδικές εικόνες από το Άργος εκείνης της εποχής ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του θεατή
Άργος 1962

Flash Back στο 1962 και σε ένα γερμανικό οδοιπορικό σε Άργος και Μύκονο, που μέσα από την ιστορία ενός αγροτόπαιδου, του Κωστάκη από ένα χωριό λίγο έξω από το Άργος, καταφέρνει να απεικονίσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην Ελληνική ύπαιθρο εκείνης της εποχής.

Το ντοκιμαντέρ του 1962 ξεκινάει το οδοιπορικό από την Αργολίδα και τον μικρό Επαμεινώνδα, βάζοντάς μας στο κλίμα της αγροτικής ζωής της Αργολικής υπαίθρου.

Κύριο πρόσωπο όμως του ντοκιμαντέρ δεν είναι άλλος από τον έφηβο Κωστάκηγιος αγρότη από την Αργολίδα που ονειρεύεται να γίνει μηχανικός. Μοναδικές εικόνες από το Άργος εκείνης της εποχής ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος του φιλμ, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Κωστάκης μετακομίζει στον θείο του στη Μύκονο για να δουλέψει ως ξεναγός. Το οδοιπορικό τελειώνει με βιωματικές εικόνες από την αγροτική ζωή στον κάμπο της Αργολίδας, όπως αυτή ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το ντοκιμαντέρ που έχει ανεβάσει στο Youtube ο Michael Rogge, είναι στην Γερμανική γλώσσα, αλλά αξίζει να το δείτε για τα όσα απεικονίζονται:

1ο μέρος:

2ο μέρος:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis