home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΡεπορτάζFeatured

Αργολίδα: Οι κεραυνοί «έσκισαν» τον ουρανό – Σε εξέλιξη η κακοκαιρία

Κλειστά σχολεία και ισχυρές συστάσεις προς τον κόσμο από την Πολιτική Προστασία

Οι κεραυνοί έσκισαν τον ουρανό σε πολλές περιοχές της Αργολίδας τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα δεύτερο κύμα να αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του φαρμακοποιού Θάνου Κομνηνού, τα ξημερώματα που δείχνει τους κεραυνούς να σκίζουν τον ουρανό του Ναυπλίου.

Η έντονη βροχόπτωση μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ωστόσο οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, η Πυροσβεστική και οι δήμοι είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν, όπου χρειαστεί, ενώ ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός στις μετακινήσεις του, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης πολλά σχολεία στην Αργολίδα, με αποφάσεις των δημάρχων παραμένουν κλειστά.

Ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του meteo (Σ. Βουγιούκας, Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος), το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα μας, αναμένεται να ενισχυθεί προκαλώντας έντονη κακοκαιρία την Πέμπτη 26/01.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη κατανομή του υετού (βροχές/χιόνια) κατά το τρίωρο 17:00-20:00 της Πέμπτης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27/01.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button