home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΆρθροΠολιτική

Παναγιώτης Ψυχογυιός: Είναι χρέος μας η εκτροπή Μητσοτάκη να μην γίνει κανονικότητα

«Στο έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, θα απαντήσει ο λαός στην κάλπη»

Η θεσμική εκτροπή του κυρίου Μητσοτάκη και η εικόνα παρακμής της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε κ. Χρήστο Ράμμο για τα αποτελέσματα της έρευνας για τις υποκλοπές , προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία για το σκοτεινό παρακράτος που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ .

Η ΕΥΠ που τελούσε κάτω από την εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού από την αρχή της διακυβέρνησης του, παρακολουθούσε πέραν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφους, πολίτες και σήμερα με τα πλέον επίσημα στοιχεία αποδεικνύεται πως παρακολουθούσε και  τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ,τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ΕθνικήςΆμυνας, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού και άλλους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.

Το ερωτήματα όλα αυτό τον καιρό πάρα πολλά. Για ποιο μεγάλο και σημαντικό λόγο έγιναν αυτές οι επισυνδέσεις-παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ ; Για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός απομάκρυνε στενούς συνεργάτες του όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ; Για ποιο λόγο επιδιώκει όλο αυτό τον καιρό το σκοτάδι στην υπόθεση;

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, δίνουν εδώ και πέντε μήνες έναν δύσκολο αγώνα για την αποκατάσταση των θεσμών ,που η παρέα του μεγάρου Μαξίμου έχει καταπατήσει βάναυσα. Η παραβίαση του κράτους δικαίου, η υπονόμευση των δικαιωμάτων του πολίτη, η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου με πρωτοφανείς πρακτικές, η στοχοποίηση ανθρώπων που αγωνίζονται για τις ανεξάρτητες αρχές, ο διεθνής διασυρμός της ελληνικής δημοκρατίας και των θεσμών έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα σήψης και απαξίωσης στην ελληνική κοινωνία.

Για όλη αυτή τηννοσηρή κατάσταση υπάρχει ένας ενορχηστρωτής. Αυτός που είχε πάνω του τα πάντα, όλες τις αρμοδιότητες και τον έλεγχο. Και δεν είναι άλλος, από τον κ.Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει ούτε και τώρα βέβαια την πρόθεση να δώσει εξηγήσεις. Έχει σκοπό να πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές είτε κρυπτόμενος είτε στεκόμενος πίσω από αστείες δικαιολογίες και μεγάλα ψέματα. Ο ελληνικός λαός όμως έχει μνήμη και αντανακλαστικά. Δεν έχει αντικαταστήσει την δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την δημοκρατία με τις παρακολουθήσειςκαι την ασέβεια στους θεσμούς. Δενθα θυσιάσει τα δημοκρατικά κεκτημένα τουγια χάρητης εξουσιομανίας του κ. Μητσοτάκη.

Απέναντι στην δημοκρατική αυτή εκτροπή που διασαλεύει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, τον πολιτικό βίο της χώρας αλλά και τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια, οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι την ιστορική δημοκρατική ευθύνη που έχουμε. Είναι χρέος μαςη εκτροπή Μητσοτάκη να μην γίνει κανονικότητα. Είναι χρέος μας να γκρεμιστεί αυτό το σάπιο οικοδόμημα που φιλοτεχνεί όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παναγιώτης Ψυχογυιός,
οικονομολόγος,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button