home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΟικονομίαFeatured

Γιατί κόπηκαν από τη ΡΑΕ τρία Αιολικά Πάρκα στην Πελοπόννησο

Οι θέσεις και των τριών έργων βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αρνητική απάντηση έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε εταιρεία που σχεδίαζε να φτιάξει τρία αιολικά πάρκα σε δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πρότζεκτ αφορά αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 144 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 144 MW στη θέση Γεράνια 1.

Ακόμα η εταιρεία δρομολογεί και δεύτερο αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 138 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 138 MW στη θέση Γεράνια 2.

Το τρίτο σχέδιο προβλέπει αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 132 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 132 MW στη θέση Γεράνια 3.

Οι θέσεις και των τριών έργων βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Γιατί απορρίφθηκαν τα τρία Αιολικά στην Πελοπόννησο

Στην ανακοίνωση της η ΡΑΕ αναφέρει πως η περιοχή που χωροθετείται το έργο αποτελεί «Περιοχή με κορεσμένο δίκτυο». Ακόμα σύμφωνα με το φάκελο της αίτησης η σύνδεση του σταθμού προτείνεται να γίνει εντός του κορεσμένου δικτύου της Πελοποννήσου.

Συνεπώς, η αίτηση την εταιρείας υποβλήθηκε απαραδέκτως σε περιοχή όπου το δίκτυο είναι κορεσμένο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button