home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιάννης Σμαραγδής: Ο «Καποδίστριας» παίρνει σάρκα και οστά και ετοιμάζεται να κατακτήσει το κοινό

Γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και στο Ναύπλιο – Η συνέντευξη του σκηνοθέτη
Καποδίστριας ταινία Σμαραγδής

Σάρκα και οστά παίρνει ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή με τον σκηνοθέτη πρόσφατα να ταξιδεύει στην Κέρκυρα όπου βρήκε μια ανοιχτή αγκαλιά με την οποία προτίθεται να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί για να γίνει η ταινία, αφήνοντας στην άκρη αυτούς οι οποίοι καπηλεύονται το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια τώρα και πάντα.

Ο Γιάννης Σμαραγδής έδωσε μια συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη στο Κρήτη ΤV όπου έκανε μεγάλη αίσθηση και οι αντιδράσεις όσων την έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα, εκφράζουν την αληθινή επιθυμία να δουν επιτέλους την ταινία «Καποδίστριας».

Στην ταινία «Καποδίστριας» συμμετέχουν και Αμερικάνοι συμπαραγωγοί και μέσα σ’ αυτούς και Έλληνες της Διασποράς που πιστεύουν πολύ στην ταινία και αναμένουν να κάνουν πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη όπου ήδη υπάρχει ιδιαίτερη αναμονή.

Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν, τόσο στην Ελλάδα (Κέρκυρα, Ναύπλιο, Αίγινα, Ύδρα, Μάνη, Πόρο, Σούνιο, Επίδαυρο), αλλά και στην Ελβετία, Γενεύη, Λωζάνη, καθώς και στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου εκεί όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών από τον Τσάρο Αλέξανδρο τον πρώτο που τους συνέδεε απροκατάληπτη φιλία.

Ποιος υποδύεται τον Ιωάννη Καποδίστρια

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Μιχάλη Σαράντη, από Έλληνες ηθοποιούς θα συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Ντένης Μακρής, ενώ συμμετέχουν και ξένοι ηθοποιοί.

Για την επιλογή του πρωταγωνιστή, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε χαρακτηριστικά:

«Όχι γιατί μοιάζει με τον Καποδίστρια, αλλά γιατί το βλέμμα του, που παραπέμπει σε εκείνον».

Με μια υπερβατική, μεταφυσική προσέγγιση τόνισε:

«Δεν επιλέγουμε εμείς τους ηθοποιούς. Μπορεί να τους επιλέγει ο ίδιος ο Καποδίστριας».

«Ο Καποδίστριας μπορεί να έρχεται από το παρελθόν, αλλά στοιχειώνει το παρόν και το μέλλον. Είναι ένας Έλληνας που αφορά όλους μας γιατί “έφερε” βαθέως τις Ελληνικές αξίες και εξ’ αυτού ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης. Ο βαθύς οραματισμός του, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας των σκοτεινών δυνάμεων της Ευρώπης αλλά και των ανώριμων καιρών της σπαραζόμενης τότε χώρας μας», αναφέρει ο Γιάννης Σμαραγδής για τον ήρωα της ταινίας του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis