home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγεία

Διαμαρτυρία γιατί τα νοσοκομεία σε Άργος και Ναύπλιο δεν διαθέτουν παιδίατρο όλες τις μέρες

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στη διαμαρτυρία έξω από τη Ν.Μ. Άργους, ζητώντας παιδίατρους για τα Νοσοκομεία

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 11.30 πμ, στην είσοδο του Νοσοκομείου Άργους. Κύριο αίτημα είναι η καθημερινή κάλυψη από παιδιάτρους στα νοσοκομεία της Αργολίδας.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

«Για να έχουμε την Καλή Χρονιά που όλοι ευχόμαστε, χρειάζεται να έχουμε την ΥΓΕΙΑ μας! Αλλά δυστυχώς, στο νομό Αργολίδας, εμείς και τα παιδιά μας, ζούμε καθημερινά με το φόβο και την αγωνία καθώς τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου δεν διαθέτουν παιδίατρο όλες τις μέρες!

Μάλιστα με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άργους καλούνται πλέον οι επίτοκες γυναίκες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση(!) ότι λόγω έλλειψης παιδιάτρου θα γεννήσουν με δική τους ευθύνη ή θα πάνε σε άλλο νομό να γεννήσουν ή θα παραμείνουν και θα προσλάβουν οι ίδιες ιδιώτη παιδίατρο… Απαράδεκτα πράγματα το έτος 2023!

Τα παραπάνω συμβαίνουν αυτές τις μέρες που η διασπορά των ιώσεων, της γρίπης και του covid είναι στο κόκκινο στις παιδικές ηλικίες! Οι ελλείψεις στα παιδιατρικά φάρμακα παραμένουν (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, σιρόπια για το βήχα, εισπνεόμενα, σπρέι για τη μύτη), απαραίτητα για την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών, με τους γονείς να βιώνουν μεγάλη αναστάτωση περιπλανώμενοι από φαρμακείο σε φαρμακείο…

Έχουν το θράσος οι παπαγάλοι της κυβέρνησης να μας κατηγορούν κιόλας ότι ευθυνόμαστε εμείς για τις ελλείψεις φαρμάκων, ότι στοκάρουμε φάρμακα για τα παιδιά μας. Λόγω των ελλείψεων, ήδη συνταγογραφούνται σε παιδιά, σκευάσματα για ενήλικες, ή δίνονται οδηγίες για το «φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του πυρετού», από την παιδιατρική εταιρεία και άλλους φορείς!

Και τι να πούμε για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί ένας μικρός ασθενής νοσηλεία σε ΜΕΘ…

Οι διακομιδές από την περιφέρεια στα νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε ΜΕΘ παίδων, είναι πλέον «κανονικότητα» με τραγικές συνέπειες…

Αυτή η τραγική κατάσταση μας γεμίζει φόβο τους γονείς – εργαζόμενους αλλά γνωρίζουμε ότι δεν είναι τυχαία γεγονότα. Είναι το αποτέλεσμα όλων των πολιτικών εκείνων που έκλεισαν νοσοκομεία, μείωσαν ΜΕΘ, υποχρηματοδοτησαν την υγεία γιατί έβαλαν στο ζύγι κόστους – οφέλους την παιδιατρική περίθαλψη για την υγεία των παιδιών μας και παρέδωσαν μια φλέβα χρυσού στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας!

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ !
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Άμεσα ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων στα Νοσοκομεία του Νομού Αργολίδας με παιδιάτρους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, υποδομές και εξοπλισμό.

– Φάρμακα διαθέσιμα για τα παιδιά μας όποτε τα χρειάζονται

– Καμία ανατίμηση σε φάρμακα, διαγνωστικά τεστ γρίπης- covid κλπ, τα τεστ να δίνονται δωρεάν στα παιδιά
– Εξασφάλιση της λειτουργίας και αύξηση των κλινών ΜΕΘ Παίδων στα Περιφερειακά νοσοκομεία, με επαρκές προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ώστε να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας.

Καλούμε τα Σωματεία εργαζομένων και τους Συλλόγους Γονέων να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των αναγκαίων για την ΥΓΕΙΑ μας αιτημάτων!»

Στην ίδια παράσταση διαμαρτυρίας έχει δηλώσει τη συμμετοχή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Κίου, καθώς επίσης οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button