home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Ναύπλιο: Δείτε πώς θα είναι η Μαρίνα 210 θέσεων που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ (Pics)

Σε αυτή θα μπορούν να ελλιμενίζονται σκάφη μήκους 8 έως 12 μέτρων - Τι θα περιλαμβάνει το έργο που ήδη πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα ως προς την υπογραφή της ΣΔΙΤ για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου, όπως αποφάνθηκε την Τρίτη το Ελεγκτικό Συνέδριο που εξέτασε διεξοδικά τον φάκελο τον οποίο είχε καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν περίπου ένα μήνα.

Το έργο -φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου- προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.

Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Το έργο φυσικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αλλά έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποιες από τις μακέτες που δείχνουν πώς περίπου θα διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί η Μαρίνα. Σε αυτόν θα υπάρχουν χώροι άθλησης, περιπάτου, πρασίνου και φυσικά σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις, στα πρότυπα της μαρίνας Φλοίσβου και άλλων ανάλογων εγκαταστάσεων ελλιμενισμού ανά την Ελλάδα που τις διαχειρίζονται ιδιώτες.

Μαρίνα Ναυπλίου μακέτες (2)
Μαρίνα Ναυπλίου μακέτες (3)
Μαρίνα Ναυπλίου μακέτες (1)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button