home design 800x400
home design 1170Χ320

Ταινίες για παιδιά γεμάτες μηνύματα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει προβολές περιβαλλοντικών ταινιών μικρού μήκους για σχολικές ομάδες Δημοτικού με πλούσια οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα
botrash

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει προβολές ταινιών μικρού μήκους με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, για σχολικές ομάδες Δημοτικού (Δ’-Ε’-ΣΤ’), Γυμνασίου και Λυκείου, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμο, για περιορισμένες προβολές και κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης, το υποτιλισμένο πρόγραμμα GREEN, διάρκειας 75’, με περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο με πλούσια οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:

  • Ο Ουρακοτάγκος (Γαλλία, διάρκεια: 4’)

Ο Γκριν είναι ουρακοτάγκος και μας οδηγεί στο δάσος του Βόρνεο, εκεί όπου κατοικεί. Η ημέρα αυτή, όμως, είναι λίγο διαφορετική αφού κάτι θα αλλάξει στο σπίτι του για πάντα.

  • Το Νησί των Σκουπιδιών (Ισπανία, διάρκεια: 8’)

Η θάλασσα ξεβράζει μια μικρή ναυαγό στην ακτή ενός ονειρικού, αλλά ερειπωμένου νησιού. Όταν ανακτήσει τις αισθήσεις της και περιπλανηθεί στο νησί, θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα σκουπιδότοπο.

  • Το Πλαστικό Καπάκι (ΗΠΑ, διάρκεια: 5’)

Ένα καβουράκι, ο Σέλντον, δε μπορεί να σκάψει στην άμμο με τις μυτερές δαγκάνες του. Όταν βρει ένα πλαστικό καπάκι μπουκαλιού, θα αλλάξει όλη του η ζωή. Ποιο θα είναι, όμως, το κόστος αυτής της ανακάλυψης;

  • Γέλοουστοουν 88- Το Τραγούδι της Φωτιάς (ΗΠΑ, διάρκεια: 6’)

Το καλοκαίρι του 1988 ένας κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο ξεραμένο και ταλαιπωρημένο από την ξηρασία τοπίο του εθνικού πάρκου των ΗΠΑ, Γέλοουστοουν, καίγοντας πάνω από ενάμιση εκατομμύριο στρέμματα περιμετρικά του πάρκου.

  • Τα Φώτα της Ερήμου (Χιλή, διάρκεια: 19’)

Στη μέση της ερήμου Ατακάμα, ο Αντάι βλέπει την πόλη του να εξαφανίζεται λόγω της ξηρασίας. Οι φίλοι του και εκείνος θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις παιδικές τους αναμνήσεις και όλα αυτά που τους ενώνουν.

  • Μπο & Τρας (Ισπανία, διάρκεια: 11’)

Ο πλανήτης μας πνίγεται από αμέτρητα σκουπίδια. Αυτά μεταμορφώνονται σε ένα τέρας που είναι προετοιμασμένο να καταστρέψει τη ζωή στη Γη. Ο Μπο, ένα σκυλάκι-χημικός, θα αναγκαστεί να παλέψει και να βρει μια λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

  • Re-Μember (Ιαπωνία, διάρκεια: 7’)

Ένας άντρας μπαίνει αργοπορημένος σε μια συνάντηση. Προς έκπληξή του, διάφορα πλάσματα -δέντρα, έντομα και άλογα- κάθονται σε κύκλο και συνεδριάζουν. Τα πλάσματα τον παρακινούν να κάτσει μαζί τους και να αναλογιστεί τον κύκλο της ζωής.

  • Ακίκο (Ελλάδα, διάρκεια: 7’)

Ο μικρός Ακίκο ξεκινάει μια περιπέτεια μέσα σε ένα δάσος για να σώσει τη χαμένη καρδιά ενός μυστηριώδους πλάσματος. Στο ταξίδι του, καταφέρνει τον πιο δύσκολο στόχο, να γνωρίσει καλύτερα την φύση και τον εαυτό του.

  • Το Μικρό Αγόρι των Σκουπιδιών (Ιρλανδία, διάρκεια: 6’)

Ένα μικρό αγόρι αναζητά θησαυρούς ανάμεσα στα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί στην εξοχή κοντά στην περιοχή του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis