home design

Υποβλήθηκε πρόταση για Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Κρανίδι με εκτίμηση για 70 μαθητές

Τι απαντά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σε ερώτηση που της υπέβαλε ο Ανδρέας Πουλάς

Ελπίδες για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ερμιονίδα αφήνει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, η οποία σε απάντησή της προς τον βουλευτή Ανδρέα Πουλά, επιβεβαιώνει ότι «υποβλήθηκε μέσω του ΠΣ myschool πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την ίδρυση από το σχολικό έτος 2023-24 Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Κρανίδι με εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό 70 μαθητών/τριών και 5 Τομείς στη Β΄ τάξη.

Στη συνέχεια η υφυπουργός περιγράφει τι διαδικασίες που ακολουθούνται έπειτα από τη σχετική πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας χωρίς όμως να διευκρινίζει επακριβώς σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται το αίτημα για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Κρανίδι.

Τι λέει η Ζέτα Μακρή για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ερμιονίδα

Ειδικότερα η υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση που της υπέβαλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς αναφέρει τα εξής:

«Επιπρόσθετα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 4 έως 8 του ν.4763/2020 (Α΄254) οι καταχωρισθείσες στο πληροφοριακό σύστημα MySchool προτάσεις σχολικών μεταβολών των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενες από τις σχετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης και τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων διαβιβάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ στα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.), τα οποία έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Τα Σ.Σ.Π.Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προτάσεις και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας στην οικεία Περιφέρεια, υποβάλλουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους (άρθρο 6 του ν.4763/2020) τις προτάσεις τους στο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το τελευταίο αξιολογεί τις προτάσεις των σχολικών μεταβολών και υποβάλλει σχετική εισήγηση στον/στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως προβλέπεται στην παρ. 3δ του άρθρου 5 του προαναφερθέντος νόμου.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version