home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αργολίδα: Δύο εκλεκτά μέλη της ομογένειας με καταγωγή από την Καρυά δεν είναι πια μαζί μας

Ο Παναγιώτης Δενέζης και ο Ανδρέας Γαλάνης έφυγαν από τη ζωή σε Καναδά και Αμερική τις ημέρες των εορτών.

Δυο εκλεκτά μέλη της ομογενειακής κοινότητας των Καρυωτών στον Καναδά και την Αμερική πέθαναν τις ημέρες των γιορτών, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς.

Ο Παναγιώτης Βασ. Δενέζης (Πανοντούρος) και ο Αντρέας Παν. Γαλάνης ήταν δύο άνθρωποι που αγαπούσαν τον τόπο τους με συχνές επισκέψεις και τεράστια συμβολή για το καλό του χωριού, όντας αρωγοί στις δράσεις του Συλλόγου Καρυάς Αργολίδας «Το Αρτεμίσιο», ο οποίος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Ο Παναγιώτης Δενέζης

Γεννήθηκε στην Καρυά το έτος 1939. Ήταν γιός του Βασίλη Δενέζη (ή Ντούρου) και της Αγγελικώς (Βασιλάκου). Μετανάστευσε στον Καναδά το έτος 1968. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον κλάδο της εστίασης και έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Διέμενε μόνιμα στον Καναδά και συγκεκριμένα στην πόλη LONDON της επαρχία ONTARIO. Παντρεύτηκε με την Αθηνά Μπομπέτση, με καταγωγή από το Κουτσοπόδι, και απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη Δενέζη, επιχειρηματία, και τη Χριστίνα Δενέζη, εκπαιδευτικό, καθώς και πέντε εγγόνια. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με το γράψιμο, κάτι που του άρεσε από την εποχή που ήταν νέος, και εξέδωσε διαδοχικά τρία μυθιστορήματα («Ελένη της Μάνης», «Ο μετανάστης» και «Ο Αιχμάλωτος) εμπνευσμένα κυρίως από την πορεία και τη ζωή των μεταναστών. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και περισσότερο ακόμα την Καρυά, και για τούτο ερχόταν, μετά τη συνταξιοδότησή του, σχεδόν κάθε χρόνο, τους θερινούς μήνες, για να συναντήσει γνωστούς, συγγενείς και φίλους.

Άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του στο LONDON ONTARIO του Καναδά την Πέμπτη 5-1-2023, γαλήνιος, ευρισκόμενος ανάμεσα στους οικείους του. Η απώλειά του λύπησε ιδιαιτέρως συγγενείς, γνωστούς και φίλους τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα. Η κηδεία του τελέσθηκε την Δευτέρα 9-1-2023 στο κοιμητήριο της πόλης LONDON ΟΝΤΑΡΙΟ στον Καναδά παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων, που όλοι τους θα τον θυμούνται με αγάπη και σεβασμό.

O Ανδρέας Γαλάνης

O Ανδρέας Γαλάνης του Παναγιώτη και της Βασίλως (το γένος Πανάγου) γεννήθηκε το 1933 στην Καρυά, από όπου μετανάστευσε με την πατρική οικογένεια στην Αμερική το 1951. Σπούδασε μηχανικός στην πολιτεία της Ιντιάνα και το 1955 κατετάγη στο σώμα πεζοναυτών ΗΠΑ λαμβάνοντας μέρος σε αποστολές στην Κορέα, Βιετνάμ και Ιαπωνία. 

Το 1959 παντρεύτηκε στο Σικάγο την Μαρία Αρβανίτη απο την Νεστάνη και το 1961 μετακόμισαν στην Καλιφόρνια όπου ξεκίνησαν να εργάζονται στο χώρο της εστίασης και της επένδυσης σε ακίνητα με μεγάλη επιτυχία. Απέκτησαν 3 παιδιά την Βασιλική (Bessie), τον Παναγιώτη (Pete) και την Πετρουλα (Patricia) και 6 εγγόνια. Επισκεύασε το πατρικό σπίτι στην Καρυά την οποια υπεραγαπούσε και επισκέπτονταν σχεδόν κάθε χρόνο μέχρι το 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button