home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Νέα ερωτήματα από το «Όραμα Δημιουργίας» μετά τις δηλώσεις Καχριμάνη για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών

Για σταθερή αύξηση στα ελλείματα του Δήμου κάνει λόγο το «Όραμα Δημιουργίας»

Νέα ερωτήματα έρχεται να διατυπώσει η παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» και ο κ. Βασίλειος Ζόραπας, έπειτα από την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ, κ. Καχριμάνη  αναφορικά με την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ναυπλιέων. Σύμφωνα με τον κ. Ζόραπα, ο κ. Καχριμάνης παρέλειψε να αναφερθεί και να τεκμηριώσει μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν έπειτα από όσα εκείνος ανέφερε. Μάλιστα, ο κ. Ζόραπας τόνισε πως με την παρούσα Δημοτική Αρχή να αυξάνει σταθερά τα ελλείμματα του Δήμου σε όλους τους τομείς, οι δημότες είναι δύσκολο να πειστούν για την ορθή διαχείριση που ισχυρίζεται πως πραγματοποιεί ο Δήμος.

Χαρακτηριστικά, τα θέματα στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις και στοιχεία ο κ. Καχριμάνης αφορούν τα εξής:

-Την περιγραφή όλων των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, πριν καταλήξουν στην υπέρογκη αύξηση των Δημοτικών τελών, αναφορικά με τη μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και στα αποτελέσματα που προέκυψαν, με στοιχεία και ποσά.

-Αν προέκυψε μείωση του ενεργειακού κόστους από την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού – τοποθέτηση των λαμπτήρων οικονομίας, ενός έργου με προϋπολογισμό ≈5.300.000€, μόνο για την πόλη του Ναυπλίου.

-Το ύψος των δαπανών για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, που αφορά σε αναθέσεις υπηρεσιών.

-Το ετήσιο ύψος των δαπανών για ανταλλακτικά, ελαστικά και καύσιμα και κατά πόσο αυτές οι δαπάνες συσχετίζονται με τα διανυθέντα χιλιόμετρα από τα οχήματα καθαριότητας.

-Αν πραγματοποιείται ή όχι ανακύκλωση για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

-Αν υπάρχουν υπάλληλοι καθαριότητας στα χαρτιά και μόνο.

-Εάν και ποιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όπως ο ίδιος αναφέρει (π.χ. παραγωγή ενέργειας – netmetering).

-Πώς προκύπτει το κόστος του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση της Καραθώνας και τί συγκεκριμένα περιλαμβάνεται σε αυτό το κόστος.

-Δεν αναφέρεται προς τους δημότες ποια είναι η ετήσια επιβάρυνση για ένα σπίτι 100 τ.μ., ιδιόκτητο ή μισθωμένο, που υποχρεούται ο καθένας να πληρώσει, μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Εύλογα τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη, ερωτήματα που θέτουν και οι δημότες.
    Παραμένει ζητούμενο εάν υπάρξει απάντηση…

Διαβάστε ακόμα

Back to top button