home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Σε αδιέξοδο οι αγρότες λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατών

Ζητούν άμεσα λύσεις από την πολιτική ηγεσία και κάνουν λόγο για κωλυσιεργία των αρμοδίων φορέων
εργάτης γης

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι αγρότες στη Μεσσηνία λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατών. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών να ζητά με επιστολή του την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που καταρρέει. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κάνει λόγο για κωλυσιεργία, απροθυμία και πιθανόν ανικανότητα των αρμοδίων φορέων, που τους οδηγεί σε αδιέξοδο, ενώ τονίζεται ο κίνδυνος να επέλθουν περεταίρω συνέπειες στην επισιτιστική επάρκεια και τις τιμές των διαθέσιμων προϊόντων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «απώλεια εισοδήματος, αύξηση εργατικού κόστους, μείωση ποσότητας παραγωγής και υποβάθμιση ποιότητας σε όλες τις καλλιέργειες αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο σε όλη την επικράτεια.  Δηλαδή ενταφιασμός του αγροτικού κόσμου. Καλούμε την πολιτική ηγεσία, τους  κ.κ. Βουλευτές και Πολιτευτές να πάρουν θέση και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Η επάρκεια σε εργατικό προσωπικό πλέον αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. Σε μια ύστατη προσπάθεια, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για ένα ικανοποιητικό και πρακτικό αποτέλεσμα επί του θέματος, που θα λειτουργήσει προς όφελος της αγροτικής παραγωγής, του πυλώνα της εθνικής οικονομίας της χώρας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis