home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Ελαιόλαδο: Μπορεί να φθάσει και τα 6 ευρώ η τιμή – 300 τόνοι αμάζευτοι στη Λακωνία

7,20 ευρώ στην Ιταλία, 6,10 ευρώ στην Ισπανία και 5,20 ευρώ στην Ελλάδα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με προοπτικές ανόδου.

Την τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία, που τώρα κυμαίνεται γύρω στα 6 ευρώ το κιλό, θα μπορούσε να πλησιάσει το Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τις επόμενες ημέρες, όσο λιγοστεύουν τα πολύ ποιοτικά ελαιόλαδα. Άλλωστε πριν λίγες ημέρες ο ΑΣ Βλαχιώτη, στη Λακωνία, πούλησε 30 τόνους ελαιολάδου στην τιμή των 5,20 ευρώ ανά κιλό.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στις 5 Ιανουαρίου οι τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο έφθαναν και τα 7,20 ευρώ το κιλό ενώ στην Ισπανία κινούνταν γύρω στα 6 με 6,10 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης Λακωνίας, Γιάννης Λάγγης αναφέρει πως η συγκομιδή της ελιάς στην περιοχή εκτιμάται πως θα συνεχιστεί έως τις 10 Φεβρουαρίου. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος, μπορεί να προχωρά μεν η συλλογή, με οξύτητες το ανώτερο 0,22%, αλλά σίγουρα πάνω στα δέντρα είναι ακόμα καρποί που αντιστοιχούν σε 300 τόνους ελαιόλαδο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button