home design 800x400
home design 1170Χ320

Το νότιο Άργος μεταμορφώνεται με ένα σύγχρονο πάρκο πολιτισμού, παιχνιδιού και άθλησης

Δείτε τα σχέδια του πάρκου πολλαπλών χρήσεων που θα αποκτήσει η πόλη στο νότιο τμήμα της, σε έκταση 45 στρεμμάτων.
Μακέτα Πάρκο Πόλης Άργος

Ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο υποδομής, ψυχαγωγίας, άθλησης και πρασίνου σχεδιάζεται στο Άργος. Το νέο Πάρκο Αναψυχής στο νότιο τμήμα της πόλης έχει σχεδιαστεί, σε 42 στρέμματα, ανατολικά του κοιμητηρίου της Παναγίας.

Στο πάρκο το πλάνο προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί ανοιχτό θέατρο για συναυλίες και παραστάσεις, χωρητικότητας 2.500 ατόμων όπου και θα πραγματοποιούνται και οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων για τους μικρούς φίλους όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις (Πάρκο ξωτικών κλπ).

Μακέτα Πάρκο Πόλης Άργος

Κοιτίδα πολιτισμού και χώροι άθλησης

Ο Δήμος Άργους, με προσανατολισμό την πολιτιστική ανάδειξη της πλούσιας σε ιστορία περιοχής, στοχεύει με το ανοικτό θέατρο να δημιουργήσει ένα τουριστικό ρεύμα που λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών για 6 μήνες τον χρόνο δύναται να προσελκύσει θεατρικά και άλλα δρώμενα, ενισχύοντας άμεσα την τοπική επιχειρηματικότητα.

Επίσης, θα υπάρξει βιοκλιματική επίστρωση, θέσεις πάρκινγκ, παιδικές χαρές και χώροι άθλησης, χώροι παιχνιδιών εφήβων, πίστα skate, αθλητικός διάδρομος για βάδισμα και τρέξιμο. Επίσης η πίστα skateborad θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την άμεση προσβασιμότητα όλων των χώρων από άτομα με αναπηρία, όπως έχει επιτευχθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους της πόλης του Άργους.

Ομοιογενής ανάπτυξη και αποσυμφόρηση του κέντρου

Η ανάπτυξη που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στο Άργος σηματοδοτεί και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να «απλώσει» την πόλη και προς τον Νότο.

Μια στρατηγική επιλογή που θα τονώσει ομοιογενώς όλες τις περιοχές της πόλης, με παράλληλη αποσυμφόρηση του Κέντρου της που ήδη συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, αφού είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, που κάτοικοι και επισκέπτες έχουν άπλετο δημόσιο χώρο αναψυχής και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο το πάρκο της πόλης, στο νότιο τμήμα του Άργους έχει ορίζοντα υλοποίησης έναν χρόνο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis