Home design
home design

Σε δύο φάσεις η επένδυση για την επιστροφή της Pepsico στο Λουτράκι

Προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο είναι το επενδυτικό σχέδιο ύψους 20,3 εκατ. ευρώ της N.U. AQUA
pepsico

Προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο είναι το επενδυτικό σχέδιο ύψους 20,3 εκατ. ευρώ της N.U. AQUA για το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι.

Η εταιρεία, υπό τον Δημήτρη Μπαμπάκο, που δέκα χρόνια μετά έβαλε μπρος τις μηχανές στο εμβληματικό εργοστάσιο της Pepsico, παράγοντας το νερό Eonio Λουτράκι, με την υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού θα λάβει επιχορήγηση 7,8 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα εμφιάλωσης νερού με απόκτηση του συνόλου των ενεργητικών στοιχείων που έχει κλείσει.

Επένδυση σε δύο φάσεις

Η συνεργασία του ομίλου της PepsiCo Hellas με τη N.U. AQUA ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και αφορά σε μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία, στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη φάση της επένδυσης, που υλοποιήθηκε μέσα σε λίγους μήνες αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση που του έργου των 29 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και τέσσερις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά. φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για την επιστροφή της παραγωγής των προϊόντων της Pepsico Hellas –η οποία είχε μεταφερθεί το 2012 σε εργοστάσια γειτονικών χωρών.

Με πληροφορίες από mononews.gr.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis