home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΜεσσηνίαFirst Featured

Αντιπλημμυρικά έργα σε Πάμισο και ρέματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τί περιλαμβάνει το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή

Αντιπλημμυρικά έργα υλοποιηθήκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, στην περιοχή μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης. Τα έργα αφορούν σε παρεμβάσεις στον ποταμό Πάμισο, η κοίτη του οποίου είχε μείνει ακαθάριστη για τρεις δεκαετίες, όσο και σε μικρότερους ποταμούς, ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε σχετικά πως με «το έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό η προστασία των υποδομών και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, ενώ ανάλογες εργασίες εκτελούνται αυτόν τον καιρό και στον Άρι, αλλά και σε ρέματα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο των προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ αναφερόμενων εργασιών έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:

– Καθαρισμός και εκβάθυνση στον ποταμό Άρι, από την Αίπεια (κτήμα “Μαϊάμι”) για 9 χιλιόμετρα έως τη γέφυρα του “Αρβανίτη” στο Ασπρόχωμα,

– Καθαρισμός και εκβάθυνση στον ποταμό Ξερίλα, από τη γέφυρα της Θουρίας έως τη συμβολή με τον Άρι σε μήκος 3 χιλιόμετρα, και

– Καθαρισμός της αποστραγγιστικής τάφρου “Λιγδού”, από τη βόρεια πύλη του αεροδρομίου και 50 μέτρα μετά τη γέφυρα της 82ης εθνικής οδού Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τον ποταμό Πάμισο, τα έργα αφορούν σε καθαρισμό, διαμόρφωση πρανών, εκβάθυνση, εκρίζωση δέντρων από κοίτη και πρανή, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού της ανατολικής όχθης, από το θυρόφραγμα στην Τοπική Κοινότητα Άριος έως 100 μέτρα μετά τη γέφυρα με την 82 εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, σε μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα.

Ακόμα, υπογραμμίζεται ότι στο τμήμα του ποταμού μπροστά από την βόρεια πύλη του αεροδρομίου έγινε σημαντική παρέμβαση που αφορούσε στη διάνοιξη της κοίτης και στην διαμόρφωση πρανών, με σκοπό να ομαλοποιηθεί η ροή του ποταμού, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο υπερχείλιζε το ποτάμι και πλημμύριζε το αεροδρόμιο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button