Home design
home design

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Ναύπλιο τις μέρες της Πρωτοχρονιάς

Οι περισσότεροι που δεν έφυγαν τα Χριστούγεννα με άδεια από τις δουλειές τους, δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τις αποδράσεις τους προς κοντινούς προορισμούς
Πολύς κόσμος στο Ναύπλιο τις απόκριες 2022 (6)

Πρωτοχρονιάτικη διάθεση με μάλλον καλοκαιρινή διάθεση διακατέχει πολλούς από τους Αθηναίους, οι οποίοι δεν προτίθενται να αφήσουν χαμένη την ευκαιρία των υψηλών θερμοκρασιών για να κάνουν τις εξορμήσεις τους σε παραθαλάσσιες περιοχές, γλυκοκοιτάζοντας τις κοντινές παραλίες για μία βουτιά.

Οι περισσότεροι που δεν έφυγαν τα Χριστούγεννα με άδεια από τις δουλειές τους, δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τις αποδράσεις τους προς κοντινούς προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, το Ξυλόκαστρο και το Λουτράκι, έστω και για μία μονοήμερη εκδρομή τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Στις επιλογές και η Καλαμάτα λόγω εύκολης πρόσβασης.

Πώς θα γυρίσετε ασφαλείς από τις χειμερινές εξορμήσεις

Εστιάζοντας στην οδική ασφάλεια, που είναι και το μέγα ζητούμενο σε κάθε έξοδο, θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα τροχαία ατυχήματα, που στην πλειονότητα τους αφορούν μη τήρηση του ΚΟΚ. Ο καθένας από εμάς, όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια αλλά και μπορεί να μεταλαμπαδεύσει την οδική του παιδεία σε όλους όσους κινούνται στα εθνικά δίκτυα.

Η πιστή τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας, η συντηρητική οδήγηση, αλλά και η σωστή συντήρηση του οχήματος τους αποτελεί το τρίπτυχο της ασφαλούς μετακίνησης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε συμβουλές ασφαλούς οδήγησης, όπως αυτές παρουσιάζονται από την Κεντρική Οδό:

 • Στο αυτοκίνητο φοράμε πάντα τις ζώνες ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, ακόμα και αν πρόκειται να διανύσουμε μια σύντομη διαδρομή.
 • Φροντίζουμε τα παιδιά κάτω των 12 ετών να κάθονται στα κατάλληλα για την ηλικία τους καθισματάκια και να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας.
 • Στη μηχανή, φοράμε πάντα το κράνος μας, οδηγός και συνεπιβάτης.
 • Τηρούμε τα όρια ταχύτητας, όπως αναγράφονται στη σήμανση.
 • Οδηγούμε πάντα στη δεξιά λωρίδα και χρησιμοποιούμε την αριστερή μόνο σε περίπτωση προσπέρασης.
 • Διατηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 • Σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος χρησιμοποιούμε τα «αλάρμ» για να ειδοποιήσουμε τα οχήματα που ακολουθούν.
 • Εξασφαλίζουμε ότι τυχόν φορτία που μεταφέρουμε είναι κατάλληλα στερεωμένα και εντός των επιτρεπτών ορίων βάρους, ύψους και πλάτους.
 • Αποφεύγουμε τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Εάν παραστεί μεγάλη ανάγκη χρησιμοποιούμε συσκευή bluetooth hands free ή την ανοικτή ακρόαση (car kit) με την οποία ίσως να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητό μας. Θυμόμαστε ότι ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός ακόμα και με τη χρήση των προαναφερθεισών συσκευών.
 • Αποφεύγουμε να βρισκόμαστε στη νεκρή γωνία ενός αυτοκινήτου, ενώ κινούμαστε με ίση ταχύτητα με το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επιχειρήσει να αλλάξει λωρίδα, αφού ελέγξει μόνο τον καθρέφτη του, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση.
 • Χρησιμοποιούμε τα φλας όχι μόνο όταν θέλουμε να στρίψουμε αλλά και όταν θέλουμε να αλλάξουμε λωρίδα. Το φλας προειδοποιεί, δεν υποχρεώνει.
 • Ρυθμίζουμε το κάθισμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι καρποί μας να ακουμπούν στο τιμόνι όταν τεντώνουμε τους βραχίονές μας. Ρυθμίζουμε το προσκέφαλο καθίσματος ώστε να καλύπτει ακριβώς το πίσω μέρος του κεφαλιού μας.
 • Κατά τη νυχτερινή οδήγηση, δεν προσηλωνόμαστε στα φώτα των αυτοκινήτων που πλησιάζουν και δεν χρησιμοποιούμε τη μεγάλη σκάλα όταν υπάρχει αντίθετη κυκλοφορία.
 • Όταν αισθανόμαστε νυσταγμένοι δεν συνεχίζουμε να οδηγούμε. Σταθμεύουμε στο πρώτο ασφαλές σημείο (parking ή Σ.Ε.Α), σταματάμε, ρίχνουμε λίγο νερό στο πρόσωπό μας και, ιδανικά, ξεκουραζόμαστε για λίγα λεπτά.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

 1. Ναυπλιώτης

  Να χαλάσουν και κανα φράγκο όμως! Δεν είμαστε πάπιες να μας κοιτάνε. Τρέχουν και λογαριασμοί.

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis