Home design
home design

Δήμος Ερμιονίδας: «Συμμέτοχοι όλοι στην κοινωνική αλληλεγγύη»

Ανασκόπηση των εθελοντικών δράσεων και οι ευχές για τη νέα χρονιά
Χέρια ηλικιωμένοι

Τη δική του ανασκόπηση κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας λίγο πριν το τέλος της χρονιάς αναφορικά με τις εθελοντικές δράσεις που έλαβαν χώρα με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Αλληλεγγύης, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην κοινωνική αλληλεγγύη. Υπογραμμίζοντας πως «ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής, προάγει και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή» ο Δήμος κάνει τη δική του ανασκόπηση και διαπιστώνει πως η εθελοντική στήριξη και συμμετοχή δωρητών, φίλων, επαγγελματιών, και δημοτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και ως προς την συμμετοχή στις δράσεις αλλά και με σημαντικές και συχνές προσφορές σε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη υγιεινής  κλπ.

Από τις δράσεις του Δήμου ξεχωρίζουν η προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών υγιεινής σε οικογένειες του Δήμου, η εβδομαδιαία σίτιση απόρων ατόμων, με αποστολή έτοιμων γευμάτων σε όλες τις Κοινότητες της Ερμιονίδας, η διάθεση ειδών ένδυσης, ρουχισμού, κ.λπ., στον χώρο της Αλληλεγγύης, αλλά και η μόνιμη συνεργασία με τους ιερείς και τα Φιλόπτωχα των εκκλησιών του Δήμου, με στήριξη και προσφορές σε γεύματα, τρόφιμα και αγαθά. Ακόμα, ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα δομές σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνδράμει όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως τονίζει ο Δήμος «με πρόθεση την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή μας, με την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση όλων, στόχος και υποχρέωσή μας είναι η υποστήριξη του ιδεώδους του εθελοντισμού, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η καθοριστική και ουσιώδης στήριξη των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis