home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ανδρέας Πουλάς: Άμεσα ενέργειες για τη νοθεία στο γάλα

Τί ζητά ο βουλευτής Αργολίδας για την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος

Να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της νοθείας του γάλακτος ζητά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ζητώντας να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0. Σχετική ερώτηση έθεσε στη Βουλή ο κ. Πουλάς, ο οποίος διατελεί και υπεύθυνος του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματός του. Τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, με τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος που εγκυμονούν κινδύνους για τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας, ο κ. Πουλάς ζητά να λειτουργήσει άμεσα το παραπάνω σύστημα, ώστε να υπάρξει ιχνηλάτηση στη ζώνη του γάλακτος με σκοπό την παύση της νοθείας του.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κου Πουλά:

Ένα από τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική κτηνοτροφία είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής κατανάλωσης. Για το λόγο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας ο περιορισμός των νοθεύσεων και των ελληνοποιήσεων που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για το θέμα αυτό μάλιστα συμφώνα με δημοσιεύματα σας έχουν απευθύνει σχετική επιστολή κτηνοτροφικοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και  ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής.

Στην επιστολή τους οι φορείς σχετικά με το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων αναφέρονται στην εφαρμογή ΆΡΤΕΜΙΣ που έχει υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ και δούλευε πιλοτικά µε επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια. Η λειτουργία της εφαρμογής έχει σταματήσει και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων µέχρι σήµερα δεν έχει γίνει καµία ενέργεια ολοκλήρωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η Ελληνική κτηνοτροφία.

Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική ολιγωρία και τη μη λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στο γάλα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1 Είναι στις προθέσεις σας η άμεση και πλήρης λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 γεγονός το οποίο αποτελεί αίτημα των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας για να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης στη ζώνη του γάλακτος και να σταματήσουν οι νοθείες;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button