home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι 3 από τους 4 – Δύο πήραν προθεσμία για την Τρίτη

Από τους συνολικά οκτώ ανηλίκους που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν συλληφθεί οι έξι - Θεοδωρικάκος: Αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 3 από τους 4 ανήλικους που κατηγορούνται για τη φρικτή υπόθεση βιασμού 15χρονου συμμαθητή τους στη Δυτική Αττική.

Ο τέταρτος δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη για λίγες ημέρες. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Οι υπόλοιποι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Από τους συνολικά οκτώ ανηλίκους που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν συλληφθεί οι έξι.

Κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Τι είπαν στην απολογία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους οι ανήλικοι ομολόγησαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του 15χρονου. Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν πάντως δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και για το λόγο αυτό ομόφωνα τους έδειξαν το… δρόμο της φυλακής.

Οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι συναίνεσαν στην κράτησή τους για μια επιπλέον ημέρα και θα απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Τα βίντεο που εντόπισαν οι αρχές στα κινητά τους, προκάλεσαν σοκ ακόμα και σε έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συμμορία των ανήλικων, δεν δίσταζε να ανταλλάσσει ακόμα και υλικό πορνογραφίας, ενώ βρέθηκαν και βίντεο που είχαν γυρίσει οι ίδιοι με ναρκωτικά και όπλα.

Το παιδί που κλείστηκε στον εαυτό του και απέφυγε να μιλά ακόμα και στην οικογένειά του ανέβαινε το δικό του Γολγοθά, χωρίς να μπορεί να πει σε κανέναν τίποτα μέχρι που οι γονείς του ενημερώθηκαν για όσα έχουν γίνει και η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία. Οι 15χρονοι κακοποιοί συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πλησιάσουν με διακριτικό τρόπο το 15χρονο θύμα της υπόθεσης ενώ ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι έχουν να κάνουν με ένα παιδί που πλέον η ψυχολογική του κατάσταση είναι άκρως διαταραγμένη και χρειάζεται σίγουρα προσοχή, βοήθεια και σεβασμό από όλους.

Απειλούσαν με το βίντεο

Οι αρχές γνωρίζουν, πως από μέλος μιας παρέας το 15χρονο αγόρι έγινε θύμα βιασμού. Οι δράστες έφτασαν μέχρι το φρικιαστικό σημείο της βιντεοσκόπησης και ενώ ζητούσαν αρχικά να μείνει το πράγμα εκεί και να μην πάρει διαστάσεις, συνέχισαν και τις επόμενες μέρες, απειλώντας πια το 15χρονο παιδί ότι θα συνεχίσουν να διακινούν το βίντεο στο οποίο είχαν καταγράψει το βιασμό του.

Και ενώ υποστηρίζουν ότι θα απολογηθούν στον ανακριτή για τις λεπτομέρειες, το μόνο που ανέφεραν με περίσσιο θράσος στους αστυνομικούς, είναι ότι οι βιασμοί ήταν γι’ αυτούς ένα αστείο και ότι το έκαναν με χιουμοριστική διάθεση, αφήνοντας εμβρόντητους για την απάθεια των δραστών, τους έμπειρους αστυνομικούς που τους άκουγαν.

Θεοδωρικάκος: Αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση

Στη σοκαριστική υπόθεση του βιασμού ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του αναφέρεται σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.

Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψή τους

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button