Home design
home design

Χριστούγεννα στο Ναύπλιο: Μόνο 65% πληρότητα στα ξενοδοχεία

Ωραία μέρη υπάρχουν στην Αργολίδα, υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει, αλλά οι εκδρομείς προτιμούν τα βουνά
Ζευγάρι

Συγκλίνει η πληρότητα τις ημέρες των Χριστουγέννων σε 10 ξενοδοχεία που ρωτήσαμε, στο υπέροχο Ναύπλιο, με δεδομένες τις κρατήσεις τους μέχρι στιγμής. Ο μέσος όρος των κρατήσεων κυμαίνεται στο 65%, με τις εξαιρέσεις πάντα να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι ορεινοί προορισμοί φαίνεται να είναι προτιμότεροι στην πλειοψηφία όσων βγουν από το κλεινό άστυ, όμως υπάρχουν και παράπονα για τις τιμές.

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, ο κόσμος θα γιορτάσει με πολλούς και ποικίλους τρόπους, κάποιοι οικογενειακός στο σπίτι, κάποιοι άλλοι, θα φύγουν γι’ άλλη γη, γι’ άλλα μέρη!

Αυτά τα άλλα μέρη, είναι λίγο πολύ γνωστά. Είναι κάποιες περιοχές της Αργολίδας, ανάμεσα τους; Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα φετινά Χριστούγεννα. Για τα επόμενα, ίσως οι συνιστώσες να αλλάξουν και να γίνουμε το νούμερο ένα στις προτιμήσεις του χειμερινού τουρισμού.

Ωραία μέρη υπάρχουν στην Αργολίδα, υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει. Κοντινός προορισμός για την Αθήνα είναι η περιοχή άλλωστε, από εκεί είναι και ο κύριος όγκος των εκδρομέων. Μόνο που κατά τα φαινόμενα, τον χειμώνα η πλειοψηφία αγαπά τα ορεινά μέρη, τα χιόνια και το κρύο.

Χαμηλή πληρότητα σε ξενοδοχεία

Ρωτήσαμε τους υπευθύνους δέκα ξενοδοχείων στο υπέροχο Ναύπλιο, σχετικά με την πληρότητα που πρόκειται να έχουν τα Χριστούγεννα, με δεδομένες τις κρατήσεις τους μέχρι στιγμής.

Τα εννέα από τα καταλύματα, έχουν για τα Χριστούγεννα, κατά μέσο όρο μια πληρότητα της τάξης του 65%. Ούτε καλά ούτε άσχημα.

Μόνο ένα, το μεγαλύτερο και μέλος γνωστής ελληνικής αλυσίδας καταλυμάτων, είχε 90% πληρότητα.

Τελικά, μερικοί προτιμούν το κρύο κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει το καλοκαίρι.

Σαφώς και οι συσχετισμοί αυτοί θα μπορούσαν ν αλλάξουν με κάποιες μικρές… σκακιστικές κινήσεις, αλλά αυτό θα το δείξει το μέλλον. Ελπίδα όλων, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην προς το καλύτερο, άμεσα!

Όσον αφορά την αιτία; Φαίνεται ότι πολλοί από όσους επιλέγουν να εκδράμουν από το κλεινόν άστυ για τα Χριστούγεννα, προτιμούν τους ορεινούς προορισμούς, όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις, που το Ναύπλιο σε αρκετό κόσμο φαίνεται ότι είναι ακριβή πόλη και προβληματίζει. Χαρακτηριστική είναι η φράση ξενοδόχου, ο οποίος εκμυστηρεύεται ότι πολλοί που τηλεφωνούν αναζητώντας κατάλυμα, αναζητούν τιμές της τάξεως των 50 ευρώ ανά δωμάτιο, κάτι που δεν υπάρχει στο Ναύπλιο, των πολυτελών πανσιόν και των καλών ξενοδοχείων.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis