home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Σφίγγει το ζωνάρι για την εστίαση Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει των γιορτών – Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης σε Ναύπλιο, Τολό, Άργος και όπου αλλού λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σφίγγει το ζωνάρι μέσα στις γιορτές, καθώς φοβούνται μήπως τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Στο στόχαστρο και οι επιχειρήσεις τροφίμων.

Συγκεκριμένα, εγκύκλιο για την ανάγκη εντατικοποίησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και του συνόλου των Περιφερειών της χώρας, γενικότερα- των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η εν λόγω εγκύκλιος «έχει ως σκοπό την υπενθύμιση για εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των Εορτών αναφορικά με επιχειρήσεις, δραστηριότητες και υπηρεσίες που από τη λειτουργία τους δύναται να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί τόσο ως προς το ατομικό επίπεδο υγιεινής των υπαλλήλων ευθύνης τους, όσο και ως προς την εφαρμογή γενικότερων μέτρων υγιεινής όπως αυτά προβλέπονται σε επίπεδο επιχείρησης».

Την εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis