home design 800x400
home design 1170Χ320

Μυθική Πελοπόννησος: Θες να τη ζήσεις ξανά και ξανά

eng banners 11

Όμορφοι προορισμοί υπάρχουν πολλοί, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ανακαλύπτεις μικρούς παραδείσους στα πιο απροσδόκητα μέρη. Η Πελοπόννησος, όμως, είναι μια μικρή, ξεχωριστή «ήπειρος», ένας ανεξάντλητος θησαυρός, μια εμπειρία που δεν «χορταίνεις» να απολαμβάνεις όλες τις εποχές, αλλά ειδικά τον χειμώνα.

Πολυλίμνιο
Πολυλίμνιο
Ναύπλιο
Ναύπλιο
Αρχαία Μεσσήνη
Αρχαία Μεσσήνη

Η Πελοπόννησος έχει τα πάντα. Φύση μεγαλειώδη, με τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, όπου οι εντυπωσιακές κορυφές εναλλάσσονται με υδάτινους παραδείσους, ορμητικούς ποταμούς, προστατευόμενα δάση, κατάφυτα φαράγγια, σπήλαια αλλά και προστατευόμενες περιοχές ΝATURA. Πολιτιστική κληρονομιά που καθηλώνει και μία ιστορία αιώνων, η οποία μας ταξιδεύει από τους θρυλικούς Αρχαιολογικούς Χώρους των Μυκηνών, της Αρχαίας Επιδαύρου και του Ακροκορίνθου, έως το Βυζαντινό μεγαλείο του Μυστρά και τα κάστρα της Κορώνης,  της Μεθώνης και της Πύλου.  Και έπειτα εδώ βρίσκονται πόλεις ζωντανές και σύγχρονες όπως η Καλαμάτα, δίπλα σε καστροπολιτείες, σαν τη Μονεμβασιά, και προορισμούς που σημάδεψαν την Ιστορία της χώρας, όπως το πάντα γοητευτικό Ναύπλιο. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι ασύγκριτες τοπικές γεύσεις, που αποτελούν ωδή στην Ελληνική γαστρονομία και αναδεικνύουν κορυφαίες πρώτες ύλες, όπως το φημισμένο λάδι, το κρασί και οι αιώνιοι καρποί της ελιάς.

eng banners 12
eng banners 11
eng banners 10

Η Πελοπόννησος έχει κάτι για όλους.  Γιατί οι επιλογές για όσους ψάχνουν έναν προορισμό αυθεντικό και πολυδιάστατο είναι ανεξάντλητες. Οι λάτρεις της περιπέτειας και των outdoor εξορμήσεων μπορούν να επισκεφτούν τα αναρριχητικά πάρκα του Λεωνίδιου ή  του Κάβου Μαλιά καθώς και ορειβατικούς προορισμούς, όπως το Κυπαρίσσι, να κάνουν rafting στο Λούσιο αλλά και  σκι στα χιονοδρομικά Κέντρα του Μαίναλου και της Ζήρειας ή να επιλέξουν διαδρομές για mountainbike και πεζοπορία στον Ταΰγετο, το  Μαίναλο, ή τον Πάρνωνα. Όσοι αναζητούν υπηρεσίες wellness, θα βυθιστούν στα ιαματικά νερά της Λιμνοθάλασσας Βερβερόντας, θα εξερευνήσουν το Λουτράκι και θα βιώσουν στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης στο Ξυλόκαστρο.  Αλλά και οι ταξιδευτές που αναζητούν αφορμή για citybreak με πολιτιστικό ή και θρησκευτικό ενδιαφέρον, έχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές. Ανάμεσα τους πόλεις καρτ-ποστάλ, όπως το Ναύπλιο, η Δημητσάνα και το Γύθειο,  συγκλονιστικά μοναστήρια και εκκλησίες , όπως η Αγία Σοφία Μονεμβασιάς, η Παναγία του Βράχου στη Νεμέα, ο Αγίος Γεώργιος Ζάχολης και η Μονή Φιλοσόφου στην Αρκαδία, που είναι ένα από τα παλαιότερα Βυζαντινά μνημεία στην Ελλάδα, καθώς και Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO.

Η Πελοπόννησος έχει αυτό που δεν θα βρεις αλλού. Τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά είναι τα θέλγητρα του ευλογημένου αυτού τόπου που δεν μπορείς να μην τα αποζητάς ξανά και ξανά. Μακριά από τις εμπορικές, αναμενόμενες επιλογές του λευκού και του μπλε, του τυποποιημένου Ελληνικού καλοκαιριού και των μονοδιάστατων τουριστικών προορισμών που έχεις συνηθίσει, η Πελοπόννησος είναι μια κατηγορία από μόνη της. Έχει ζεστούς, ανοιχτόκαρδους ανθρώπους που σε κερδίζουν και μία αύρα φιλόξενη και συνάμα  σαγηνευτική  που σε παρασέρνει. Είναι μια μοναδική εμπειρία για όλες τις εποχές, ιδανική όμως για την χειμερινή περίοδο, που πρέπει να βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις και τη ψυχή σου ανοιχτή. Γιατί μόνο έτσι θα την κάνεις δικιά σου.

Δείτε εδώ τη ταινία της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου: https://www.youtube.com/watch?v=AMmIn8HtEM8

Σχόλια

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis