home design 800x400
home design 1170Χ320

Αυξάνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει εορτών

Τί αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας
Εστιατόριο

Αυξάνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει των εορτών, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την εντατικοποίηση των σχετικών διαδικασιών. Με το υπουργείο να τονίζει πως οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί τόσο ως προς το ατομικό επίπεδο υγιεινής των υπαλλήλων ευθύνης τους, όσο και ως προς την εφαρμογή γενικότερων μέτρων υγιεινής όπως αυτά προβλέπονται σε επίπεδο επιχείρησης, εφιστάται η προσοχή σε τρία κυρίως σημεία.

Τα σημεία αυτά αφορούν στην πιστή και ορθή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής των χειριστών τροφίμων, (επιστάμενο πλύσιμο χερών, χρήση μέσων ατομικής προστασίας όπου αυτά χρειάζονται, ορθή εφαρμογή γαντιών, πιστοποιητικό υγείας εν ισχύ κ.λ.π), στην πιστή και ορθή εφαρμογή των Κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής ανάλογα με το είδος της επιχείρησης κατά τη διάρκεια όλης της παραγωγικής αλυσίδας, έως και τη διάθεσή του τελικού προϊόντος προς στον καταναλωτή και πιο συγκεκριμένα κατά την παρασκευή, μεταποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά διακίνηση και διάθεση αυτού, και, τέλος, στον καλό αερισμό των χώρων εν γένει.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πραγματοποιήσουν ελέγχους δίνοντας προτεραιότητα στην εφαρμογή των μέτρων απολύμανσης και εξυγίανσης και στον ενδελεχή υγειονομικό έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών στις σχετικές επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis