home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δικαιωμένοι οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου

Τί δηλώνουν αναφορικά με τη νέα μελέτη που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή
παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου μελέτη

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι φίλου του Υγρότοπου ΝαυπλίουΝ. Κίου έπειτα από την είδηση για την εκπόνηση μελέτης στην παραλιακή ζώνη της περιοχής. Το έργο «Ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου» αφορά στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής, στατικής και περιβαλλοντικής μελέτης από τον οργανισμό «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», κάτι που οι φίλοι του υγρότοπου έθεταν ως ζήτημα εδώ και χρόνια. Μάλιστα, οι φίλοι του υγρότοπου δηλώνουν πως θα είναι παρόντες και ενεργοί κατά τη διαδικασία της μελέτης, ώστε να διασφαλίσουν πως το έργο αποσκοπεί στην προστασία της περιοχής, και όχι στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου μελέτη
Φώτο: Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου

Επιπλέον, τονίζουν πως η μελέτη να επεκταθεί μέχρι την πόλη του Ναυπλίου και να συνδεθεί με τον Ερασίνο ποταμό, ενώ υπογραμμίζουν πως οποιαδήποτε μελέτη δεν πρέπει να αφήσει εκτός διαλόγου τους τοπικούς φορείς και, ιδιαίτερα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, που μέχρι σήμερα σταθερά «αξιοποιεί» με εκπαιδευτικά προγράμματα τον υγρότοπο. Οι φίλοι του υγρότοπου έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη για να μοιραστούν και επίσημα τις σκέψεις τους για την περιοχή, ελπίζοντας να συνεισφέρουν στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της περιοχής.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στους εκτός Κιου φίλους του υγροβιοτοπου που είχαν κ έχουν προτάσεις για τον υγροβιοτοπο την παραλιακη ζώνη κ τον ποταμό ερασινο, κ ντροπή για τους εντός της Κιου που αδιαφορούν για τον τόπο τους και σύρονται πίσω από αυτούς που τους διαφεντευουν, και φαίνετε περίτρανα πόσο χρόνια μπροστά ήταν ο αείμνηστος δήμαρχος τους Κατριλιωτης και σίγουρα θα ντρεπετε από κει ψηλά βλέποντας την απάθεια τους, την Μετριότητα που περιήλθαν μετα από αυτόν, η πλήρη απαξίωση της νέας Κιου έχει ονοματεπώνυμα που θα καταγράφουν ως λίγοι για το όραμα αυτού του μέγιστου τοπικού Ηγέτη που την ανέδειξε ως Δήμο πρωτυπο κ αυτοί τον υποβαθμισαν ως ένα ασήμαντο χωριό παρια, ας ελπίσουμε πως θα βγουν μπροστά νέοι επιστήμονες ανιδιοτελεις από την περιοχή να την αναδείξουν και πάλι από εκεί που σταμάτησε το Μάρτη του 2006, και αυτοί που θεατρινιζονται φωτογραφιζονται και δήθεν μνημονεύουν τους αγωνιστές πρόσφυγες Κιωτες σε λίγο δεν θα τους θυμάται κανείς,

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis