home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeatured

Περιφερειακές Παρατάξεις Πελοποννήσου: Αρνούνται να συμμετέχουν στο ΠΕΣΥΠ αν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ

Αποφάσεις που αφορούν στον τρόπο συγκρότησης των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ και στη μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές

Οι Περιφερειακές Παρατάξεις Πελοποννήσου αρνούνται να συμμετέχουν στο ΠΕΣΥΠ αν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν οι κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν στον τρόπο συγκρότησης των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ και στη μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές.

Η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων για την ανάγκη συμμόρφωσης με την απόφαση ΣτΕ

“Κύριε Πρόεδρε,

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι στις 2 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε η 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν, οριστικά και αμετάκλητα, αντισυνταγματικές οι κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν:

α) στον τρόπο συγκρότησης των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ

β) στη μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές.

Μετά την απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ η Περιφερειακή Αρχή όφειλε να αποκαταστήσει τη θεσμική νομιμότητα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης, σεβόμενη την ιστορική αυτή απόφαση. Δηλαδή όφειλε:

1. Να σταματήσει με απόφασή της να ασκεί στην Οικονομική Επιτροπή τις αρμοδιότητες που ανήκουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχουν μεταβιβαστεί σε αυτήν με τους αντισυνταγματικούς – πραξικοπηματικούς νόμους Θεοδωρικάκου και Βορίδη.

2. Να έχει ήδη προσδιορίσει Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέας Οικονομικής Επιτροπής.

3. Παράλληλα, να επανεξετάσει σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες το Συμβούλιο έχει λάβει αποφάσεις αντίθετες με την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.

“Επειδή διαπιστώσαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να λειτουργεί αγνοώντας προκλητικά τις νόμιμες θεσμικές διαδικασίες, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο τη συνέχιση των θεσμικών παρανομιών και απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.”

Για αυτούς τους λόγους,

1. Δεν συμμετέχουμε στην Ειδική Συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ τη Δευτέρα,19 Δεκεμβρίου στις 4μμ για τον προϋπολογισμό διότι αυτο θα σήμαινε ότι ανεχόμαστε τη θεσμική παρανομία.

2. Συμμετέχουμε στην τακτική συνεδρίαση που έχει προσδιοριστεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6μμ με προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί ως πρώτο και κατεπείγον θέμα προ ΗΔ (με λήψη απόφασης από το ΠΕΣΥΠ για άμεση εφαρμογή) η απόφαση του ΣτΕ και η άμεση υλοποίησή της. Οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά σας, κωλυσιεργίας και μη άμεσης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

3. Επιπλέον επιβάλλεται σύμφωνα και με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η συνέχιση της 24ης διακοπείσας συνεδρίασης.”

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button