home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι σχεδιάζουν να κάνουν στον υδροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου – Νέας Κίου

Προγραμματική υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου
Υδροβιότοπος Ναυπλίου Τάσος Ηλιάδης

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.”  AΟΤΑ, με αντικείμενο την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

“Πρόκειται για ένα έργο με περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σύμβαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, την οποία εκ μέρους της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” υπέγραψε ο πρόεδρός της Τάσος Σαρδέλης, ο εν λόγω αναπτυξιακός οργανισμός αναλαμβάνει να εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη, την στατική και την περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης για το πιο πάνω έργο.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο προβλέπει την ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου, ως συνέχεια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατά το διάστημα 2014 – 2015.

Επιδιώκεται, ειδικότερα, η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής που ορίζεται βόρεια από τα όρια του σχεδίου πόλης Ναυπλίου έως τον Ιναχο και από τη θάλασσα έως το νότιο όριο της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Το έργο συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος του υδροβιότοπου που εκτείνεται στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη Ναυπλίου – Νέας Κίου – Κιβερίου. Μέσα από αυτό προστατεύονται και αναδεικνύονται σημαντικά στοιχεία χλωρίδας και πανίδας της Αργολίδας, ευαισθητοποιούνται κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής και διευκολύνονται εκπαιδευτικοί προκειμένου να αναπτύξουν σχετικές δράσεις που απευθύνονται στις νεότερες γενιές.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δηλαδή η νέα κιος στη υποβάθμιση για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον, όταν δεν θα μπορείς να κτίζεις ούτε κοτέτσι, αυτό για τους ηδοιμονες λέγετε ανάπτυξη κ προοπτική, με παρατηρια πουλιών και διαφόρων αστείων, τότε ξηλώστε όλα τα αυθεραιτα κτίσμα τα που βρίσκονται στον αιγιαλο από την νομαρχία μέχρι το τημενιο αφού τόσο πολύ κοπτεστε για την πανίδα την χλωρίδα και τα πουλιά!!!!!! παλαιοθεν είχαμε τους μανουσακηδες κ Καραμέλη δες που εξουσιαζαν τον αιγιαλο μέσω λιμενικού ταμείου, τώρα έχουμε τους εκσυγχρονιστες δεξιούς, που δίπλα απ το Ναύπλιο δεν θέλουν καμία ανάπτυξη κ πρόοδο, ας ξεκινήσει ο δήμος Αργούς Μυκηνων αγώνα κατά της υποβάθμισης της νέας Κιου ως αντίπαλο δέος του Ναυπλίου αιροντας όλα αυτά τα νομοσχέδια που υποβαθμιζουν την νέα κιο με το παραλιακό μέτωπο έως τους μυλους.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis