home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για καθυστερήσεις κάνει λόγο η «Συμφωνία Δημιουργίας» – «Εμείς εξοφλούμε τα δεδουλευμένα στην ώρα τους, δεν προπληρώνουμε», απαντά η ΚΕΔΑΜ
Βοήθεια στο σπίτι

Ερωτηματικά σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Άργους – Μυκηνών, εκθέτει η νεοσύστατη δημοτική παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας», αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς η ΚΕΔΑΜ διαβεβαιώνει πως οι υπάλληλοι θα πληρωθούν στην ώρα τους, όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τις οριζόμενες ημερομηνίες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Συμφωνία Δημιουργίας»:

«14 οικογένειες εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Άργους-Μυκηνών δεν θα κάνουν Χριστούγεννα

Αν και τα χρήματα για την πληρωμή των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν εκταμιευτεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και τα δεδουλευμένα του μήνα Νοέμβριου θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, έως τις 13/12/2022, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Αμφίβολο είναι αν θα υπάρξει καταβολή και του επόμενου μήνα του Δεκεμβρίου του 2022 ως είθισται, αφού άγνωστο παραμένει τι έγιναν τα χρήματα της εκταμίευσης για τους παραπάνω δύο μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απελπισία τους εργαζόμενους που φοβούνται ότι θα αναγκαστούν να γίνουν βάρος σε συγγενείς και φίλους προκειμένου να καθίσουν σε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η Δημοτική αρχή και η δημοτική επιχείρηση ΚΕΔΑΜ οφείλουν μια απάντηση-δέσμευση για το πότε θα γίνουν πληρωμές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι όλο τον χρόνο έτρεχαν για να μην λείψει τίποτα στους «αδύναμους» συμπολίτες τους και τώρα βρίσκονται οι ίδιοι σε χειρότερη μοίρα».

Η απάντηση της ΚΕΔΑΜ

Η ΚΕΔΑΜ απάντησε για το θέμα ως εξής:

«Από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης της ΚΕΔΑΜ ουδέποτε υπήρξε οφειλόμενη μισθοδοσία τόσο των μόνιμων υπαλλήλων, τόσο του προσωπικού της δομής Βοήθεια στο Σπίτι όσο και των ΚΔΑΠ.

Τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου (η ΚΕΔΑΜ ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εξοφλεί δεδουλευμένα και δεν προπληρώνει) θα κατατεθούν όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τις οριζόμενες ημερομηνίες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, στις 23 Δεκεμβρίου 2022».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis