home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ελιά και το λάδι στο επίκεντρο εκδηλώσεων από το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου

Ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις για την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Αργολίδας στο Κεφαλάρι Άργους.
Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου εκδηλώσεις 1

Το ελαιόλαδο και η ελιά βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο προγράμματος του ΥΠΠΟΑ με στόχο την ανάδειξη Αγροδιατροφικών Προϊόντων που είναι συνυφασμένα με την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της περιοχής Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν διήμερες επισκέψεις μαθητών σε ελαιώνα και λιομάζεμα, σε ελαιοτριβείο της περιοχής μας και τυποποιητήριο λαδιού, στα εκθέματα της ελιάς του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλαρίου και γευσιγνωσία με τηγανίτες από φρέσκο λάδι και χυμό.

Παρόντες στο Κεφαλάρι Άργους, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο αιδεσιμότατος ιερέας του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Π. Μιχαήλ Μετζάκης, ο Πρόεδρος των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Νίκος Καρδαράκος, ο Πρόεδρος Δ.Δ. Ελληνικού κ. Παναγιώτης Καπετάνιος κ.α.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα με επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου, στο τμήμα του ελαιοπερίβολου και των εκθεμάτων που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της ελιάς, τη συλλογή του καρπού και την παραγωγή του ελαιόλαδου.

Ακολούθησαν ομιλίες και προβολές για την ιστορική διαδρομή της ελιάς, τη διατροφική αξία των προιόντων του ελαιόδενδρου, την προώθηση τους σε ντόπιες και ξένες αγορές και τη συμβολή τους στον πολιτισμό της περιοχής.

Τέλος από τις 8 το βράδυ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μπουφέ γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα της ελιάς (βρώσιμες ελιές, τηγανίτες με φρέσκο λάδι, λαδόψωμο), τοπικά τυριά και κρασιά, γκόγκες και ντόπια ζυμαρικά, σύγκλινο (παστό) και λουκάνικα, καγιανά, παραδοσιακά γλυκά.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis