Home design
home design

Στεμνίτσα: Δεν πείστηκαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το Μαίναλο

Οργανώνουν συγκέντρωση για το θέμα των ανεμογεννητριών παρά τα όσα καθησυχαστικά είπε ο Μητσοτάκης.
Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Συγκέντρωση με αγωνιστικό κάλεσμα, για το θέμα των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, οργανώνεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Στεμνίτσας του δήμου Γορτυνίας, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τρίπολη που διαμήνυσε πως το Μαίναλο θα προστατευθεί και ο πυρήνας του θα κηρυχθεί «απάτητος δρυμός».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία φορέων, σωματείων, συλλόγων και φυσικών προσώπων, που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Την συγκέντρωση, με ανακοινώσεις τους, χαιρετίζουν και στηρίζουν και άλλες ομάδες ενεργών πολιτών, όπως η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών «δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και καμία επανάπαυση απ’ τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη».

Η ανακοίνωση της ομάδας ανθρώπων που οργανώνουν την κινητοποίηση, μιλά για «αδειοδοτήσεις fast track, για νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, για τεράστιες μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σ’ όλη την Πελοπόννησο και για μη ακύρωση αποφάσεων της ΡΑΕ για τις άδειες παραγωγής».

Ζητούν να μάθουν «πού είναι το κέντρο του πυρήνα του Μαινάλου, που θα απαγορευτούν τέτοιες επενδύσεις, ενώ αναφέρουν, ότι έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, θέματα, που έχουν να κάνουν με νέες γνωμοδοτήσεις για νέα αιολικά πάρκα στην Πελοπόννησο».

Η ανακοίνωση των διοργανωτών της συγκέντρωσης, τονίζει ότι «η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και ζητά να σταματήσουν άμεσα οι επενδύσεις τέτοιου τύπου, σε Μαίναλο, Λύκαιο Όρος και στους λοιπούς ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis