home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Άνθρακας ο θησαυρός» για την Αρκαδία η επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Τί δηλώνουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου»
Κυριάκος Μητσοτάκης Τρίπολη (31)

«Άνθρακας ο θησαυρός» για την Αρκαδία από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι το συμπέρασμα των Περιφερειακών Συμβούλων της Αρκαδίας της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη. Όπως αναφέρουν οι Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ρουμελιώτης και Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου, ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν ενημερώθηκε ποτέ για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν την Αρκαδία, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για το καθεστώς που θα επικρατήσει στο Μαίναλο εν όψει της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι «τί ακριβώς εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε ότι το Μαίναλο θα γίνει «απάτητο» βουνό; […] Θα γίνει άρση της απόφασης της ΡΑΕ η οποία έχει εγκρίνει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο ιστορικό και φιλόξενο βουνό σημείο κατατεθέν για την Αρκαδία μας; Η έκταση του Μαινάλου αγγίζει τα 700.000 στρέμματα, όπου πάνω από τα μισά είναι δασική έκταση. Τι ακριβώς θα γίνει με την περιοχή «NATURA»;». Πρόκειται ασφαλώς για ένα άκρως σοβαρό ζήτημα, που ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ως προς τον τρόπο υλοποίησής του, καθώς μεταξύ άλλων, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα γίνεται αποθήκευση ενέργειας στην περιοχή της Δόριζας.

Ακόμα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέρουν πως ουδέποτε συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου της λίμνης Τάκα, ενώ έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τους Δήμους παρουσιάστηκαν ως έργα της Κυβέρνησης, όπως συνέβη με το γήπεδο 5×5 στην Κανδήλα και την αναβάθμιση του ΔΑΚ Τρίπολης. Επίσης, απορία προκαλεί το πώς παρουσιάστηκε ως έτοιμη η πίστα MotoCross, την ώρα που δεν έχουν καν υπογραφεί σχετικά μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, γίνεται αναφορά και στην εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης, η οποία δεν έχει δει τα χρήματα που της είχαν υποσχεθεί για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ υπογραμμίζεται πως καμία συζήτηση δεν συνέβη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα αναφορικά με σημαντικά ζητήματα όπως το έργο της παράκαμψης των Λαγκαδιών, τον οδικό άξονα που επρόκειτο να συνδέσει τη Μεγαλόπολη με την Αρχαία Ολυμπία, τα προβλήματα των πυρόπληκτων, των παραγωγών που έμειναν χωρίς αποζημιώσεις, των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με λουκέτο, αλλά και των ιστορικών χωριών της περιοχής που απειλούνται με ερήμωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis