home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

Συνταξιούχοι από την Πελοπόννησο κατά ΑΠΕ

Ψήφισμα συνταξιουχικών σωματείων Πελοποννήσου ενάντια στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων

Ψήφισμα εξέδωσαν σωματεία συνταξιούχων της Πελοποννήσου τα οποία συμμετείχαν στη Πελοποννησιακή συγκέντρωση στις 2 Δεκέμβρη στην Τρίπολη. Όπως σημειώνουν:

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, των Προέδρων των Κοινοτήτων Δόριζας, Μαγουλιάνων και Στεμνίτσας, του Προέδρου των Μελισσοκόμων Αρκαδίας και των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Γόντικα και Γιώργου Πουλοκέφαλου για να συντονίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του Μαινάλου, του Λύκαιου Όρους και των άλλων ορεινών όγκων στη Πελοπόννησο, από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ.

Οι συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης», πολιτική της Ε.Ε. που προώθησαν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις, είναι οδυνηρές για τους συνταξιούχους και όλο το λαό.

Ενεργειακή φτώχεια, πανάκριβο ρεύμα, πετρέλαιο και καύσιμα.

Οι τεράστιες ανεμογεννήτριες και οι σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που αδειοδοτούνταιαυτή τη περίοδο στο  Μαίναλο, στο Πάρνωνα στο Λύκαιο Όρος και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο, δεν θα καταστρέψουν μόνο χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, δεν θα έχουν μόνο ολέθριες συνέπειες και στο περιβάλλον, θα πλήξουν και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, στην εστίαση και τον τουρισμό.

Η μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, ροκανίζει τις πενιχρές συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Γι αυτό ενώνουμε την φωνή μας στον αγώνα ενάντια στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια,

  • Για ρεύμα φθηνό για το λαό, με δραστική μείωση της τιμής του, με κατάργηση του πράσινου τέλους και των άλλων ανταποδοτικώντελώνπου επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
  • Για να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό, σε μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν στοχεύσουμε σωστά τον αντίπαλο, αν πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Γι’ αυτό θα συμμετέχουμε στο αγωνιστικό κάλεσμα το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 5.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας».

Ποια σωματεία υπογράφουν

Τα Σωματεία Αργολίδας: Συντ/χοι ΟΑΕΕ Αργολίδας – Συντ/χοι Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου Αργολίδας.

Τα Σωματεία Αρκαδίας:  Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας – ΕΛΤΑ – Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – ΟΑΕΕ Μεγαλόπολης – ΟΑΕΕ Τρίπολης – Συντ/χοι Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου Αρκαδίας – Πανελλήνιος Σύλλογος ΣυνταξιούχωνΟμίλου ΟΤΕ Τμήμα Τρίπολης.

Τα Σωματεία Αχαΐας: Συντ/χοι ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – Πολιτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου –ΔΕΚΟ Τραπεζών – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Τα Σωματεία Ηλείας:  Συντ/χοι ΙΚΑ – ΟΑΕΕ.

Τα Σωματεία Κορινθίας:  Συντ/χοι ΙΚΑ.

Τα Σωματεία Λακωνίας:  Συντ/χοι ΕΦΚΑ.

Τα Σωματεία Μεσσηνίας: Συντ/χοιΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button