home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στο Ναύπλιο ερήμωσε και αλλάζει σελίδα

Το «Σοκάκι» μεταφέρεται στα παλιά «Νούφαρα», στην Πλατεία Συντάγματος.
Ναύπλιο Νούφαρα Σοκάκι

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στο Ναύπλιο έκλεισε αλλά όχι οριστικά. Το «Σοκάκι» αναμένεται να μεταφερθεί στο χώρο όπου λειτουργούσαν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 τα ιστορικά «Νούφαρα» στην Πλατεία Συντάγματος, άγνωστο ακόμα με ποιο όνομα.

Μπορεί το στενάκι που βρισκόταν επί σειρά ετών να έχει χαραχθεί με την ύπαρξη του καφέ, όμως η ανάγκη να εξευρεθεί μεγαλύτερος χώρος επικράτησε στις σκέψεις των ιδιοκτητών του. Άλλωστε ήδη στο κτήριο που προσωρινά ερήμωσε, διεξάγονται οικοδομικές εργασίες από τους ιδιοκτήτες του.

Στο νεοκλασικό κτήριο που στέγαζε τα «Νούφαρα» βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης και δεν θα αργήσουν να αποκτήσουν και πάλι ζωή με το νέο τους brand.

Το «Σοκάκι», που πλέον αλλάζει σελίδα, υπήρξε μεγάλο σχολείο για όσους δούλεψαν σε αυτό καθώς είναι γνωστή η προσήλωση των ιδιοκτητών του στην άρτια εξυπηρέτηση των πελατών. Όπως λένε άνθρωποι που εργάστηκαν σε αυτό, «αν η παραγγελία δεν ήταν όπως έπρεπε, δεν πέρναγε ποτέ το πάσο».

40 χρόνια «Νούφαρα»

Στο όψιμο νεοκλασικό κτίσμα με ιδιαίτερα ψηλό ισόγειο, σοφίτα και δώμα, όπου στεγάστηκε για δεκαετίες το περίφημο αριστοκρατικό «Μεγάλο Καφενείο» του Σμυρναίου, από το 1974 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, λειτούργησε το εστιατόριο – cafe με την ονομασία «Νούφαρα».

Οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί προσπαθούσαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση, βασιζόμενοι στο μότο της διεύθυνσης πως «ο πελάτης είναι φιλοξενούμενος και φίλος».

Το κατάστημα – σύμβολο της πολυσύχναστης πλατείας διένυσε μία πετυχημένη πορεία επί 40 χρόνια, όμως λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και του υψηλού μισθώματος, έβαλε δυστυχώς λουκέτο.

Από τα «Νούφαρα» περάσαν ως πελάτες (και όχι μόνο) πολλές γενιές Ναυπλιωτών αλλά και επισκεπτών της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση το «Σοκάκι» θα συνεχίσει να έχει τους θαμώνες του, σε ένα πιο ευρύχωρο αλλά το ίδιο φιλόξενο περιβάλλον.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis