home design 800x400
home design 1170Χ320

«Μικρά Ασία»: Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας στην Καλαμάτα

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιαστική καταστροφή
Έκθεση φωτογραφίας Μικρά Ασία Καλαμάτα 1

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μικρά Ασία». Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή τέσσερις τελειόφοιτοι του τμήματος Τέχνης Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας συμμετέχουν στην έκθεση αποτυπώνοντας φωτογραφικά το παρελθόν και το παρόν των Μικρασιατών σε τέσσερις ενότητες που «αφηγούνται» μια ιστορία.

Συμμετέχουν οι Αντωνοπούλου Μαρίνα, Γούναρη Καλλιστώ, Ηλιοπούλου Θέμις και Τζεμοπούλου Ανννέτα, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας και επιμελήτριας της έκθεσης Μπίτσικας Αγγελικής. Στην έκθεση η πρώτη ενότητα παρουσιάζει τη ζωή της Μικρασιάτισσας στη Σμύρνη πριν το 1922 και τη ζωή της στην Ελλάδα μετά την καταστροφή. Η δεύτερη ενότητα αποτυπώνει με συμβολική ματιά τον ξεριζωμό και τον φόβο για τον άγνωστο προορισμό. Η τρίτη ενότητα ανακαλύπτει συνδέσεις σε πρόσωπα και αντικείμενα. Τέλος, η τέταρτη ενότητα αποκαλύπτει απογόνους των Μικρασιατών που νοσταλγούν και αναζητούν τις ρίζες τους.

Έκθεση φωτογραφίας Μικρά Ασία Καλαμάτα

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2022, οπότε θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρίτας» και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2022.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis