home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Εκδηλώσεις αγροδιατροφής για την ελιά και το λάδι από το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αγροδιατροφής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο χώρο του μουσείου, στο Κεφαλάρι Άργους.
Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου

Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «Ανάδειξη Αγροδιατροφικών Προϊόντων που είναι συνυφασμένα με την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της περιοχής Αργολίδας», στα πλαίσια προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Μετά το πρώτο στάδιο των εκδηλώσεων που περιλάμβαναν επισκέψεις μαθητών σε χώρους σχετικούς με την ελιά και το λάδι (ελαιοπερίβολο, ελαιοτριβείο, τυποποιητήριο λαδιού, μουσείο ελιάς και γευσιγνωσία με εδέσματα από φρέσκο λάδι), συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αγροδιατροφής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο χώρο του μουσείου, στο Κεφαλάρι Άργους.

Κεφαλάρι Άργους
Κεφαλάρι Άργους

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Ώρα 17-18: Επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου, στο τμήμα του ελαιοπερίβολου και των εκθεμάτων που χρησιμοποιούνταν για την καλιέργεια της ελιάς, τη συλλογή του καρπού και την παραγωγή του ελαιόλαδου.
  • Ώρα 18-20: Oμιλίες και προβολές για την ιστορική διαδρομή της ελιάς, τη διατροφική αξία των προιόντων του ελαιόδενδρου (λάδι, επιτραπέζιες ελιές, πάστα ελιάς κ.λ.π.), την προώθηση τους σε ντόπιες και ξένες αγορές και τη συμβολή τους στον πολιτισμό της περιοχής μας.
  • Ώρα 20-22: Μπουφές γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα της ελιάς (βρώσιμες ελιές, τηγανίτες με φρέσκο λάδι, λαδόψωμο), τοπικά τυριά και κρασιά, γκόγκες και ντόπια ζυμαρικά, σύγκλινο (παστό) και λουκάνικα, καγιανά, γλυκά (δίπλες, ραβανί, κ.λ.π.).

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis