home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐαΗλεία

Αναβίωσε στο δικαστήριο η φρίκη του ομαδικού βιασμού 14χρονης στην Ηλεία

Στο εδώλιο κάθισε ένας 25χρονος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ήταν 18 χρονών μαζί με άλλους τρεις 14χρονους βίασε μια 14χρονη κοπέλα κατ εξακολούθηση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, αναβίωσαν οι φρικτές μνήμες της υπόθεσης βιασμού που έλαβε χώρα σε χωριό της Ηλείας, την άνοιξη του 2016. 

Στο εδώλιο κάθισε ένας 25χρονος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ήταν 18 χρονών μαζί με άλλους τρεις 14χρονους βίασε μια 14χρονη κοπέλα κατ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τέσσερις, έφτασαν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, βιασμό κατ εξακολούθηση και διακίνηση πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης. Οι μαρτυρίες σοκαριστικές σε μια υπόθεση που οι αφηγήσεις της παθούσης αλλά και μαρτύρων προκάλεσαν σοκ.

Ήταν Μάιος του 2016 με τους ανήλικους (θύμα και θύτες) να φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου σε κωμόπολη της Ηλείας. Οι τρεις μαζί με τον 18χρονο αδελφό του ενός, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η παθούσα, την παρέσυραν σε ερημική παραλία της Ηλείας και την βίασαν ομαδικά. Δύο μέρες μετά και με την απειλή ότι θα διακινήσουν σκηνές από την πρώτη συνεύρεση τους, την ανάγκασαν να ξαναβρεθούν. Έτσι ακολούθησε και δεύτερος βιασμός.

Η 14χρονη κράτησε το περιστατικό μυστικό φοβούμενη, όπως κατέθεσε, τυχόν συνέπειες. Αρκετούς μήνες μετά, το συμβάν άρχισε να γίνεται γνωστό στην μαθητική κοινότητα και έτσι το είπε στους γονείς της και από εκεί έγινε καταγγελία και ακολουθήθηκε ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει το kalavrytanews.com, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αθώος για την κατηγορία διακίνηση πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης.

Ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων πρότεινε ποινή φυλακίσεως 8 χρόνια για τον βιασμό και 2 για την αποπλάνηση με ανασταλτικό χαρακτήρα και εγγύηση 5.000€ με το Δικαστήριο σε ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα, Δικαστών και Ενόρκων να επιβάλει την ποινή συνολικά 9 ετών και 3 χιλιάδων εγγύηση, με την υπόθεση να πηγαίνει στον εφετείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button