home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: «Υγεία χωρίς ιατρούς δεν μπορεί να υπάρξει»

Αντιδράσεις για το νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία

Την αντίδρασή του όσον αφορά το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που αφορούν στα νοσοκομεία της χώρας εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «υγεία χωρίς ιατρούς δεν μπορεί να υπάρξει». Αφορμή αποτελεί το νέο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που όπως τονίζει ο ΙΣΑ «συνιστά ταυτόχρονα ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των ιατρών των Δημόσιων Νοσοκομείων».

Ο ΙΣΑ συμπληρώνει πως αυτή η ρύθμιση «δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τον ελεύθερο επαγγελματία ιατρό. Οδηγεί στη διάλυση του μικρού ιδιωτικού ιατρείου, ευνοώντας μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά πολυϊατρεία, ενώ οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση του ΕΣΥ. Αντί να προωθεί τη στελέχωση των νοσοκομείων και την αύξηση των μισθών, οδηγεί σε κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών».

Οι δυσλειτουργίες του ΕΣΥ οφείλονται κατά τον ΙΣΑ στην αποτυχία του Υπουργείου Υγείας να το εποπτεύσει, να το οργανώσει και να το συντηρήσει. Μάλιστα, ο ΙΣΑ ζητά άμεσα την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και επαναφορά της συλλογικής σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών του 2009.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button