home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕργασίαΕλλάδα

Δουλειά για ανέργους σε χωράφια χωρίς να χάνεται το επίδομα ανεργίας

Το νομοσχέδιο για την περιστασιακή εργασία ανέργων

Τη δυνατότητα σε ανέργους να εργαστούν σε χωράφια χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας και χωρίς να διακόψουν τον συνεχή χρόνο ανεργίας, έχουν πλέον οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.Υ.Π.Α.. Έτσι, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο οι άνεργοι εκείνοι που πραγματοποίησαν έως και εβδομήντα (70) ημέρες εργασίας ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τη Δ.ΥΠ.Α. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, με την αφαίρεση του χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι λόγω αυτού στο μητρώο.

Ακόμα, τονίζεται ότι το νομικό καθεστώς των εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. που είναι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, δεν μεταβάλλεται από απασχόληση σε αγροτικές εργασίες που δεν υπερβαίνει τις εβδομήντα (70) ημέρες ασφάλισης κατά την εκάστοτε διάρκεια της επιδότησής τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εξασφάλισης εργατικών χεριών για τις αγροτικές εργασίες ψηφίσθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει υποβολή αιτήματος για απασχόληση πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική οικονομία μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023. Η απασχόληση των αλλοδαπών εργατών θα αφορά σε χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες, με δυνατότητα επέκτασης για 90 μέρες ακόμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button