home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeaturedFirst Featured

Χαζεύοντας από την Αργολίδα τα χιόνια στην ορεινή Κορινθία

Το χιονισμένο τοπίο στη Ζήρεια σε συνδυασμό με το κάστρο του Άργους

Τα πρώτα χιόνια στην ορεινή Κορινθία είναι γεγονός. Η κορυφή στη Ζήρεια άρχισε να ντύνεται στα λευκά, κάτι που είναι ορατό και από την Αργολίδα.

Το χιονισμένο τοπίο της Κορινθίας δημιουργεί μία ωραία αντίθεση με το κάστρο Λάρισα, στο Άργος, όπως αποκαλύπτει και η εικόνα.

Χιόνια Ζήρεια 2
Φώτο: Μάνος Σταθόπουλος

Το όρος Ζήρεια

Το όρος Ζήρεια, που είναι γνωστό και ως Κυλλήνη, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Νομού Κορινθίας. Η πιο ψηλή του κορυφή φτάνει τα 2.374 μέτρα και ονομάζεται -παραδόξως(!)- Ψηλή Κορφή, ενώ είναι από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει οκτώ κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η ονομασία Ζήρεια προέρχεται από τη σλάβικη λέξη ζήρι, που σημαίνει βελανίδι. Το συγκεκριμένο βουνό χωρίζεται στην Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, όπου ανάμεσά τους σχηματίζεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μια κοιλάδα ασύλληπτης ομορφιάς που διαρρέεται από τον ποταμό Σύθα.

Οι κορυφές της Ζήρειας, όπως και η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Φύση 2000 (Natura).

Στη βόρεια πλευρά του βουνού θα βρούμε και τα γραφικά Τρίκαλα που χωρίζονται στα Άνω, στα Μεσαία και στα Κάτω Τρίκαλα και αποτελούν την πιο ανεπτυγμένη, σε τουριστικό επίπεδο, περιοχή της Ζήρειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button