home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Αποχή δικηγόρων από υποθέσεις διοικητικών δικαστηρίων

Αναμένεται ο συντονισμός κοινών δράσεων με τους δικηγορικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Δικαιοσύνη

Την αποχή των μελών του από την εκδίκαση υποθέσεων ενώπιων των διοικητικών δικαστηρίων αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορινθίας. Αφορμή στάθηκε η πιθανολογούμενη μετατροπή του διοικητικού πρωτοδικείου Κορίνθου και του διοικητικού εφετείου Τρίπολης σε δικαστήρια τηλεματικής, καθώς και η συγχώνευση του Εφετείου Τρίπολης με το Εφετείο Πάτρας.

Η απόφαση αφορά στις εκδικαζόμενες υποθέσεις μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Ακόμα, αναμένεται ο συντονισμός από κοινού δράσεων των όλων των συμβουλίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπρόσθετα, ο δικηγορικός σύλλογος Κορινθίας αποφάσισε την αποχή του από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας και τη μη έκδοση των γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε όλες τις υποθέσεις της νομικής βοήθειας, μέχρι και το τέλος του χρόνου, εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων της νομικής βοήθειας.

Εξαίρεση από την τελευταία απόφαση αποτελούν οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης και των συνοδειών στις ποινικές υποθέσεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis