home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταξίδι στο Μπάνσκο: Πυρετώδεις προετοιμασίες περιμένοντας το χιόνι και τα Χριστούγεννα

Ο anagnostis.org κατέγραψε χαρακτηριστικές εικόνες πριν φτάσουν οι τουρίστες στο Σεν Μόριτζ της Βουλγαρίας
Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, με το δημοφιλές θέρετρο της Βουλγαρίας, να είναι έτοιμο για το χειμώνα.

 Ο χειμερινός προορισμός για τους λάτρεις του σκι, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως το Σεν Μόριτζ της Βουλγαρίας, διαθέτει άριστη οργάνωση και καλή ποιότητα χιονιού. Όσο ο καιρός το επιτρέπει δοκιμάζονται οι εγκαταστάσεις, ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους χιλιάδες σκιέρ, από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.

Το Μπάνσκο, άλλοτε κοινότητα κυρίως κτηνοτρόφων και ταξιδευτών εμπόρων, έχει γίνει πλέον διεθνές κέντρο χειμερινού και θερινού τουρισμού. Ο anagnostis.org έφτασε στην τουριστική πόλη, για να καταγράψει τις προετοιμασίες που γίνονται εν όψη του χειμώνα.

Μαζεύουν ξύλα και φορούν Χριστουγεννιάτικα

Η πόλη αυτή την περίοδο, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη έχει λιγοστούς επισκέπτες και ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να σφύζει από ζωή. Πολλά από τα καταστήματα στην παλιά κυρίως πόλη, με τον κεντρικό δρόμο Pirin Street που οδηγεί στο χιονοδρομικό και στα λιθόστρωτα δρομάκια, έχουν ήδη ανοίξει και φορούν σιγά σιγά τα Χριστουγεννιάτικα, ενώ οι ντόπιοι μαζεύουν ξύλα για τη θέρμανση.

Ξύλα για θέρμανση στο Μπανσκο
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το χειμώνα στο Μπάνσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Όλοι οι επισκέπτες θα θέλουν σε λίγο καιρό να βρεθούν στην παλιά πόλη, που είναι must τον χειμώνα, να την περπατήσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες από το Μπάνσκο.

Ταβέρνα στο Μπανσκο2
Το Μπάνσκο ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα / ΦΩΤΟ: anagnostis

Τα περισσότερα από τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα καζίνο, τα μπαρ και τα κλαμπ, αλλά και τις ταβέρνες που θυμίζουν καπηλειά είναι ήδη έτοιμα για να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Ανεβήκαμε στο χιονοδρομικό

Ο ασφαλτόδρομος, μέσα από το υπέροχο δάσος που οδηγεί στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο είναι αδιάβατος όταν χιονίσει, όμως αυτή την περίοδο είναι ανοιχτός για τους εργάτες που πηγαινοέρχονται καθημερινά για να προετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις και να δοκιμάσουν τα λιφτ και τις 16 πίστες, όλων των επιπέδων, με κάποιες από αυτές να ξεκινούν κοντά από την υψηλότερη κορυφή στα 2600 μέτρα. Οργασμός προετοιμασίας επικρατεί και στα οκτώ μπαρ και εστιατόρια του χιονοδρομικού, που σε λίγο καιρό θα έχουν σκεπαστεί από το χιόνι.

Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis
Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο anagnostis.org

Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο
Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Το Μπάνσκο διαθέτει πίστες σκι 75 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 35% απευθύνεται σε αρχάριους, το 40% σε έμπειρους και το 25% σε προχωρημένους σκιέρ και snowboarders. Το 80% αυτών των εκτάσεων είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τεχνητού χιονιού.

Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο
Χιονοδρομικό στο Μπάνσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Χάρη στα 170 κανόνια χιονιού TechnoAlpin και τους οδοστρωτήρες της εταιρείας Kassbohrer, η σεζόν ξεκινάει εγγυημένα τον μήνα Δεκέμβριο και λήγει τον Μάιο. Επιπλέον λειτουργούν ένα οκταθέσιο κλειστό τελεφερίκ, ένα εξαθέσιο, έξι τετραθέσια και ένα τριθέσιο τελεφερίκ. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι έξι αναβατήρες για σκι και δέκα παιδικοί αναβατήρες.

Η διαδρομή αυτή την περίοδο προς το χιονοδρομικό κέντρο μέσω του δρόμου που ξεκινά από την πόλη είναι υπέροχη, μέσα από το δάσος. Πηγές με τρεχούμενα νερά, χώροι αναψυχής με παγκάκια, προκαλούν για συχνές στάσεις, όσους ανεβαίνουν.

Πηγή στη διαδρομή προς το χιονοδρομικό Μπάσκο
Πηγή στη διαδρομή προς το χιονοδρομικό Μπάσκο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Η διαδρομή αυτή είναι ένα από τα αξιοθέατα του Μπάνσκο, όχι όμως για την χειμερινή περίοδο, όταν υπάρχει χιόνι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis