home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΛακωνία

Εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Μια μοναδική διαδραστική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές

Ένα μοναδικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 12:00. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, έχει τίτλο «Εξημερώνοντας την αγριελιά», και απευθύνεται σε σχολικές ομάδες της ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι μαθητές, με τη βοήθεια του προσωπικού του Μουσείου και του γεωπόνου κου Γεωργίου Κορρίνη θα γνωρίσουν την ιστορία της παρουσίας της ελιάς στον ελλαδικό χώρο, θα δουν από κοντά τον μικρό ελαιώνα του Μουσείου με την αγριελιά και τις επικρατέστερες εξημερωμένες ποικιλίες ελαιοδένδρων της Λακωνίας, θα λάβουν γενικές πληροφορίες για το ελαιόδεντρο και τέλος θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία εξημέρωσης (μπολιάσματος) της αγριελιάς. Στο τέλος του εργαστηρίου οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο τους με τα «εξημερωμένα» αυτά δενδρύλλια, τα οποία και θα καλλιεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβουν από γεωπόνο, ούτως ώστε να δουν με τα μάτια τους, με την πάροδο του χρόνου, τη μεταμόρφωση του δενδρυλλίου από άγριο σε εξημερωμένο είδος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button