home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Διάσωση 92 αλλοδαπών στην Πύλο

23 παιδιά κάτω των 12 ετών ανάμεσα στους διασωθέντες

Στη διάσωση 92 αλλοδαπών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή  με τη συνδρομή παραπλέοντων πλοίων, 55 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί εξέπεμψε σήμα κινδύνου, με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. να συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, μεταξύ των οποίων το “LAURA BASSI” με σημαία Ιταλίας, από το οποίο περισυνελέγησαν οι αλλοδαποί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με όλους τους διασωθέντες να είναι καλά στην υγεία τους. Η πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και 23 παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην καταγραφή τους, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ώστε να διερευνηθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και διακινητές μεταναστών. Οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στον χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button