home design 800x400
home design 1170Χ320

Οι ζωές των εργατών δεν παίζονται σε στοιχήματα – Μποϊκοτάζ Μουντιάλ 2022 Κατάρ

6.500 οι νεκροί μετανάστες στα έργα για το Μουντιάλ
Κατάρ Παγκόσμιο Κύπελλο 1

Σε μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ καλεί η Αναρχική Συνέλευση Άργους LUPUS. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο «Guardian» πάνω από 6.500 είναι οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στα έργα για το Μουντιάλ από το 2010 που ξεκίνησαν τα έργα, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της LUPUS, πλήθος χωρών έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα μποϋκοτάρουν τους αγώνες, την ίδια ώρα που οι στοιχηματικές εταιρείες τηρούν σιγήν ιχθύος.

Το μποϊκοτάζ είναι μονόδρομος όταν το ζήτημα που διακυβεύεται είναι οι ψυχές που θυσιάστηκαν στον βωμό του κέρδους, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την καταπίεση γυναικών και τον βασανισμό των ομοφυλοφίλων στο Κατάρ. Γι’ αυτό και ο κόσμος καλείται να μην δει τους αγώνες και να μην συμμετάσχει στον στοιχηματισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα δικαίωνε τους δολοφόνους των εργατών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατάρ Παγκόσμιο Κύπελλο 2

Η ανακοίνωση της Αναρχικής Συνέλευσης Άργους LUPUS

«ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Δεν είναι περίεργο που δεν υπάρχει καμιά αντίδραση στην Ελλάδα για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες στο Κατάρ από το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας, όταν σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, ακόμα και οι ταβέρνες ανακοινώνουν πως μποϋκοτάρουν τους αγώνες και δεν θα τους προβάλουν στους θαμώνες τους. Οι εταιρίες στοιχημάτων με τις διαφημίσεις τους στα ΜΜΕ και οι εταιρίες που προβάλλονται μέσα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τους έχουν κλείσει τα στόματα και αυτά με την σειρά τους μας κλείνουν τα μάτια.

Τα αστραφτερά φώτα του Μουντιάλ 2022 είναι επίτευγμα ενός σκληρού καπιταλισμού. Δεν είναι λεντάκια, είναι οι ψυχές χιλιάδων νεκρών μεταναστών που θυσιάστηκαν στον βωμό του Κέρδους. Είναι οι φωνές των καταπατημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταπίεσης των γυναικών και του βασανισμού των ομοφυλοφίλων. Ο καπιταλισμός ξέρει να μετατρέπει τον πόνο και την εξαθλίωση σε κέρδος. Η FIFA μάλιστα προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της δεν δίστασε να διακόψει τα εθνικά πρωταθλήματα για να γίνει το Μουντιάλ Χειμώνα. Η δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι το Κατάρ δωροδόκησε με 7,4 εκατομμύρια δολάρια 8 παίχτες του Ισημερινού για να χάσουν, ωχριά μπρος από τους μισθούς των 0,40 ευρώ την ώρα.

Το ελάχιστο που μας μένει είναι να τιμωρήσουμε με τον τρόπο μας όλους αυτούς που στηρίζουν τα κέρδη τους σε αυτό το επικίνδυνο για την ανθρωπότητα Μουντιάλ. Από τους χορηγούς έως τους απλούς υποστηρικτές. Μην παίζετε στοιχήματα με αγώνες του Μουντιάλ. Μην βλέπετε τους αγώνες του Μουντιάλ του Κατάρ στην τηλεόραση και αποφύγετε οτιδήποτε έχει σχέση με το Μουντιάλ Κατάρ 2022. Η οποιαδήποτε συμμετοχή σας στο Μουντιάλ, δικαιώνει τους δολοφόνους των εργατών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis